Informatie voor de watersporter

Marinierskapel verzorgt op 22 augustus de opening van Sail de Ruyter 2013 in Vlissingen

PERSBERICHT
Vlissingen – Het openingsconcert van Sail de Ruyter 2013 wordt dit jaar verzorgd door de Marinierskapel. Het professionele harmonieorkest van de Koninklijke Marine verzorgde dit jaar met groot succes het Bevrijdingsconcert op de Amstel in aanwezigheid van koning Willem-Alexander en koningin Maxima.
De organisatie Sail de Ruyter Zeeland is trots dat het orkest acte de présence geeft in Vlissingen na het Bevrijdingsconcert dat 5 mei jl. werd uitgezonden door de NOS en werd bekeken door een miljoenenpubliek.
Het openingsconcert in Vlissingen staat voor een groot deel in het teken van het jubileumjaar van de Koninklijke Marine. In 2013 bestaat de Nederlandse zeemacht 525 jaar. Bovendien is de marine dit jaar ook precies twee eeuwen Koninklijk. Een dubbel jubileum dus en reden voor de marine om tijdens Sail de Ruyter 2013 niet alleen ‘present’ te zijn maar ook de banden met de geboortegrond van Nederlands beroemdste admiraal, Michiel de Ruyter, stevig aan te halen en dit concert aan te bieden.
Het jubileumconcert, uitgevoerd door de Marinierskapel der Koninklijke Marine, voert de bezoekers met muziek en beeld door de historie van de vaderlandse zeemacht. Traditiegetrouw vindt het concert plaats in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Tijdens het openingsconcert zal ook de winnende schrijver van de dicht-wedstrijd bekend worden gemaakt en zijn of haar ballade voordragen.
Het openingsconcert vindt plaats op donderdagavond 22 augustus in de Sint Jacobskerk, 20.00 uur.
Kaartverkoop vanaf 1 augustus via de site www.SaildeRuyter.nl en bij het Vlissingse kantoor van de VVV. En voor zover de voorraad strekt aan de zaal vanaf 19.30 uur.
De Marinierskapel zal naast het openingsconcert, het gehele Sailweekend in diverse geledingen optredens verzorgen in Vlissingen:
• Tamboers & Pijpers van de Marinierskapel – vrijdag 23 augustus 13-14 uur binnenstad Vlissingen
• Marinierskapel en Tamboers & Pijpers – vrijdag 23 augustus 15.30 – 16.15 uur, indienststelling van het patrouilleschip Zeeland bij de afbouwkade van Damen Shipyards Vlissingen
• Marinierskapel – Lunchconcert zaterdag 24 augustus 12-13 uur – podium nabij Vismijn
• Steelband Marinierskapel – Boulevard Bankert (bij Zeevaartschool) – zaterdag 24 augustus 15-17 uur tijdens Vlootschouw
Meer informatie www.sailderuyter.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht