Informatie voor de watersporter

Marit Bouwmeester en Dorian van Rijsselberghe enige genomineerden voor Conny van Rietschoten Trofee 2016

PERSBERICHT
Nieuwegein, Amsterdam – Op donderdag 17 november 2016 wordt in de Passenger Terminal Amsterdam het Zeiler van het Jaar Gala gehouden. Helden uit de zeilsport worden hier in het zonnetje gezet en de Conny van Rietschoten Trofee wordt uitgereikt aan de Zeiler van het Jaar, degene die de meest opmerkelijke prestatie heeft geleverd in de zeilsport.
De afgelopen maanden konden er via de website van het gala namen van zeilers doorgeven worden met een motivatie waarom deze zeiler of zeilster zou moeten winnen. Deze suggesties werden allemaal meegenomen in het juryberaad van de Stichting Zeiltrophy, wat resulteerde in twee genomineerden per trofee. Want naast de felbegeerde Conny van Rietschoten Trofee konden jonge talenten voorgedragen worden voor de Flyer Trofee. De jury heeft voor beide trofeeën de volgende kandidaten genomineerd:
Conny van Rietschoten Trofee
Marit Bouwmeester
Dorian van Rijsselberghe
Flyer Trofee
Emma Savelon
Bart Lambriex & Philip Meijer
Maas Trofee
Op dezelfde avond wordt ook de Maas Trofee uitgereikt aan de vrijwilliger(‘s) die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent deze prijs toe zonder nominaties.
Coach van het Jaar en de Mediaprijs
Sinds twee jaar heeft het Watersportverbond ook de Coach van het Jaar en de Mediaprijs geïntroduceerd. Tot 1 november kan er via de website zeilervanhetjaar.nl genomineerd worden. Tijdens het Zeiler van het Jaar Gala kunnen alle gasten stemmen. Op deze wijze wordt door de aanwezigen de Coach van het Jaar en de Mediaprijs gekozen.
Meer informatie www.zeilervanhetjaar.nl en www.vanrietschotentrofee.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht