windverwachting

Marit Bouwmeester wint Sofia Cup al op voorlaatste dag

Palma de Mallorca 4 april 2014 – Met de medalrace op 5 april nog in het verschiet wint Delta Lloyd Kernploeg zeilster Marit Bouwmeester de wereldbekerwedstrijd op Palma de Mallorca. Bouwmeester zeilde deze week een constante serie in de Laser radial klasse in zeer uitdagende en wisselende omstandigheden.

Naast Bouwmeester (Laser radial) plaatsen ook De Geus (RS:X) en Heiner (Laser), Broekhuizen/Jongens (470 dames), Bekkering/Duetz (49erFX) en Groeneveld/Krol (Nacra17) zich voor de finales op zaterdag.

Bouwmeester was heel tevreden met dit resultaat. “Ik ben heel happy met deze week. Doelstelling was om goede races te zeilen. Meer scherpte te vinden. Dat is zeker gelukt. We hebben deze week van alles gehad. Veel wind, weinig wind, golven en vlak water. In alle omstandigheden ging het goed. Dat ik nu met zoveel voorsprong gewonnen heb, zegt me niets. Ik ben heel blij met de progressie, dat is het belangrijkste.”

Afgelopen winter trainde Bouwmeester structureel onder begeleiding van coach Jaap Zielhuis en werkte met broer Roelof Bouwmeester als sparringpartner. Zielhuis zei recent. “We zoeken nog naar wat het beste werkt”. Na dit resultaat ziet het ernaar uit dat de combinatie en zoektocht succesvol is.

Bouwmeester zei daarover: “Ik heb heel veel respect voor Jaap gekregen. Hij heeft veel geduld met mij gehad. Hij is echt een goede coach. Ik ben niet de makkelijkste om mee te werken en verwacht perfectie, vooral van mezelf. Als dat niet lukt ben ik behoorlijk uit mijn humeur. Dat moet je allemaal van elkaar kunnen hebben. Die twee mannen, Jaap en mijn broer, daar wil ik graag mee verder. Dat is een goede combi.” (WatersportverbondTrofeo S.A.R. Princesa Sofia – Princess Sofia Trophy)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X