Informatie voor de watersporter

Maritiem fotograaf Arthur Smeets exposeert deze zomer bij Frisian Sailing Company

PERSBERICHT
Lemmer – Vanaf 28 april is op het kantoor van de Frisian Sailing Company een uitgelezen selectie van nautische fotografie van ‘zeeman achter de camera’ Arthur Smeets te bezichtigen. Arthur heeft in 2008 al een keer eerder geëxposeerd in onze galerie aan de Emmakade. Deze keer worden recente opnames tentoongesteld, onder andere van zijn reis afgelopen voorjaar naar Sri Lanka.
Tijdens zijn studie aan de kunstacademie in Den-Haag, afdeling fotografie, heeft Arthur zich alle aspecten van beeld en techniek eigen gemaakt. Hij studeerde af met een werk gemaakt op de botterhelling van Nieboer in zijn geboorteplaats Spakenburg. Na het afstuderen is hij twee jaar werkzaam geweest in de reclamefotografie, daarna begon het water weer te trekken. Een jaartje sabbatical werd 13 jaar ‘op zee’ waarvan tien jaar als schipper-eigenaar van zijn ‘Zwarte Haan’.
Sinds 1 januari 2006 worden de passies zeilen en fotografie gecombineerd in het bureau voor nautische fotografie, ‘Arthur Op Zee’. Met zijn bedrijf richt Arthur zich vooral op reclamefotografie voor de maritieme sector. Ieder schip heeft zijn specifieke kwaliteiten die vastgelegd dienen te worden, vaak is dit een momentopname waarop factoren als licht, wind, golven en schip optimaal moeten zijn. Het geeft hem een enorme kick om juist dit moment vast te leggen. Arthur werkt hiervoor vanuit zijn R.I.B of zelfs vanuit een helikopter. Een goede organisatie, spontane inzetbaarheid en de juiste apparatuur doen de rest!
De expositie is te bezichtigen aan de Emmakade 3 te Lemmer tot 26 augustus 2011 tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:30 uur en na telefonische afspraak.Telefoon tijdens openingsuren 0514 – 566 000.
Meer informatie www.frisian-sailing.com  en www.arthuropzee.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht