Informatie voor de watersporter

Maritiem Museum Rotterdam laat zien hoe het is om op het water te wonen

PERSBERICHT
Rotterdam – Nederland is een echt waterland en waar water is, wonen ook mensen op het water. Maar wat drijft mensen om op het water te gaan wonen? Waar komt de passie van waterbewoners vandaan? Het Maritiem Museum Rotterdam geeft van 5 april t/m 14 maart 2016 antwoord op deze vragen.
Iedereen met vaste grond onder zijn of haar voeten zou wel eens willen weten hoe het is om op een woonboot te wonen. Is het klein? Word je zeeziek? Hoe is het in de winter? Op wat voor schepen kun je wonen? En hoe krijg je je post? Deze familie-expo (8+) laat je kennismaken met het typisch Nederlandse wonen op het water aan de hand van modellen van verschillende woonschepen en waterwoningen (ark, schark en watervilla).
Bekijk deze topstukken met gedetailleerde interieurs, waarvan er vier speciaal zijn gebouwd voor ‘Wonen op Water’. Luister naar de interviews met woonbootbewoners die je alles vertellen over hun uiteenlopende motieven, maar gedeelde passie, voor een leven op het water. Bekijk een piepkleine roef van binnen met het hele gezin en speel samen het kardanisch en het schaduwspel. Loop aansluitend de familiewandeling door de museumhaven en gluur binnen bij de buren op de woonschepen.
Meer informatie Maritiem Museum – ‘Wonen op Water’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht