Informatie voor de watersporter

Maritiem Museum Rotterdam toont vanaf 9 februari Panorama Burgerhout, de op een na grootste maritieme schilderijen van Nederland

PERSBERICHT
Rotterdam – Vanaf zaterdag 9 februari is in het Maritiem Museum Rotterdam Panorama Burgerhout te zien. De drie schilderijen, van twee meter hoog tot tien meter breed, zijn de grootste maritieme schilderijen van Nederland na Panorama Mesdag. De schilderijen stonden jarenlang opgerold in het museumdepot. Anderhalf jaar geleden werd een veilige plek gevonden om ze uit te rollen en ontdekten deskundigen een voorstelling van groot historisch belang. Na een grondige restauratie worden de doeken van 5 tot en met 8 februari live voor publiek opgespannen in de entreehal van het museum.
Staaltje Rotterdamse trots
Panorama Burgerhout is in 1928 geschilderd door Adolf Bock en toont de schepen die door de Rotterdamse Machinefabriek en Scheepswerf Burgerhout gebouwd werden voor nationale en internationale opdrachtgevers: marineschepen, baggermolens, vrachtschepen, passagiersschepen, sleepboten en droogdokken, waaronder ‘parel op de kroon’ Tandjong Priok. Kijk dit kunnen wij, wilde opdrachtgever Burgerhout met de schilderijen zeggen. Naast dit staaltje Rotterdamse trots zijn de schilderijen van groot historisch belang. Ze geven een uniek inzicht in de verscheidenheid en het vakmanschap van de Rotterdamse scheepsbouwer. De werf Burgerhout lag in Varkenoord in Rotterdam-Zuid, vlakbij de plek waar nu voetbalstadion De Kuip staat.
Meer informatie Maritiem Museum

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht