Maritiem ’s-Hertogenbosch 2015 viert in september de '20ste editie van maritieme gezelligheid'

PERSBERICHT
Den Bosch – Om de twee jaar staat ’s-Hertogenbosch tijdens Maritiem ‘s-Hertogenbosch in het teken van de scheepvaart. Honderden klassieke en traditionele binnenvaartschepen varen dan af naar de Brabantse hoofdstad voor een driedaags maritiem festival. Zo ook weer op 18, 19 en 20 september 2015. Deze editie van Maritiem ’s-Hertogenbosch belooft echter grootser en mooier te worden dan ooit. In 2015 viert Maritiem ’s-Hertogenbosch namelijk een bijzonder jubileum: de twintigste editie.
“De eerste editie vond plaats in 1977”, vertelt voorzitter van Stichting Maritiem ‘s-Hertogenbosch Rob van de Laar. “We zijn toen begonnen met 30 schepen, heel kleinschalig. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een groots evenement met landelijke bekendheid dat elke editie op honderden schepen en tussen de 100.000 en 150.000 bezoekers mag rekenen. Bezoekers van alle leeftijden. Maritiem is een evenement voor iedereen. Jong en oud. Voor iedereen die interesse heeft in scheepvaart of houdt van de gezellige sfeer die past bij onze bourgondische stad. Want Maritiem ’s-Hertogenbosch draait natuurlijk in essentie om de oude schepen maar daaromheen vinden tal van activiteiten plaats die van het evenement echt een totaalbeleving maken. Denk aan optredens van zeeliederen- en shantykoren, visrokerijen, openluchtconcerten van bekende en minder bekende artiesten, een braderie, grootse vuurwerkshow, kinderactiviteiten en tal van maritieme organisaties die zich presenteren. Lopend langs de oude gevels van onze prachtige, historische stad hebben bezoekers bovendien een geweldig zicht op de vele schepen die in de binnenwateren liggen en de altijd gezellige, bourgondische sfeer maakt het bij uitstek een evenement om te ontmoeten en te binden.”
Jubileumeditie 2015
Op dit moment wordt hard gewerkt aan jubileumeditie 2015. Het werven van fondsen, het vaststellen van het programma, er is veel werk te verzetten om deze editie onvergetelijk te maken. Rob van de Laar: “Editie 2015 moet een ode worden aan alle jaren van maritieme gezelligheid en de pracht aan schepen die ons evenement door de jaren heen heeft aan gedaan. Naast een bijzonder programma valt of staat ons evenement met de aanwezigheid van veel en bijzondere klassieke schepen. Mooi is dat onze jubileumeditie samenvalt met de opening van de Zuid-Willemsvaart waardoor we voortaan meer en grotere schepen kunnen ontvangen. Daarnaast zullen we deze aflevering nog meer aandacht hebben voor onder meer cultuurhistorie, watersport en waterbeheersing en waterbeheer. Zo komt er onder meer een Watersportplein waar ‘waterport in ’s-Hertogenbosch’ voor het voetlicht wordt gebracht, een speciale markt met scheepsonderdelen en aandacht voor waterbeheer is er ook tijdens het ‘Watersymposium’ dat op vrijdag 18 september wordt gehouden.”
Meer informatie www.maritiemshertogenbosch.nl