Informatie voor de watersporter

Maritiem schilder Ronny Moortgat kiest voor impressionistisch genoegen, sportiviteit en spetterend geluk

PERSBERICHT
Middelburg – Na een periode van wintersweer en koude wind op kop gaat het verlangen groeien naar de zon. En dat komt goed uit. Op 4 maart 2012 om 14.00 uur opent in GalleryMaritime Ronny Moortgat zijn expositie met zomerse taferelen in olieverf op doek.
Moortgat geniet internationale bekendheid vanwege zijn bijzondere opbouw in het werken met olieverf. Tot voor kort zette hij met zeer grote precisie aanzichten van schepen die de Antwerpse haven passeerden op het doek. Reeksen van schilderijen, waarop grote zeeschepen door het water klieven, vonden hun weg over de hele wereld. Tal van particulieren, musea en bedrijven bezitten zijn werken uit die periode.
Enige tijd geleden schudde Ronny het strenge regime van perfectie van zich af. Sindsdien schildert hij met vrije hand en losse pols met een meer impressionistische inslag. Geleidelijk naderde hij zijn nieuwe koers. In zijn huidige werk schittert de zon overvloedig en spettert het water langs boeien van zeiljachten die, met bolle spinakers, voor de wind gaan. Moortgat geeft ons Zin in Zomer; een modern gezin vleit zich in het strandzand. Terwijl moeder het kind met factor 50 tegen zonnebrand beschermt, kijk vader op zijn Ipod of zijn zaken nog goed gaan.
Een en al genoegen, sportiviteit en spetterend geluk. Dat is wat Ronny Moortgat ons nu te bieden heeft. En, dat deze maritieme kunstenaar niet de eerste de beste is wordt nog eens onderstreept door het feit dat zijn werk recentelijk werd gebruikt door de maritieme geschiedschrijver Robert A.Wilson voor de cover op zijn boek ‘The Voyage is Done; The Wind Don’t Blow’. Amerika heeft hem in de armen gesloten. Met enige regelmaat verschijnen artikelen over Moortgat’s werkwijze in de Amerikaanse kunstmagazines. Nu geeft hij de primeur aan Zeeland.
Wie verlangt naar de zomer wordt door Moortgat, die in olieverf op doek de meest sprankelende verhalen verteld, op zijn wenken bediend. Hij brengt een warme, fijne en zonnige boodschap die voor iedereen te bezichtigen is t/m 30 april 2012.
Er zijn in de galerie nog slechts enkele exemplaren van ‘WEERSPIEGELD’, het boek van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders.
Geopend; iedere donderdag tm zaterdag én 1e zondag van de maand van 12.00 uur – 17.00 uur en op afspraak 06 22591452. Toegang gratis.
Meer informatie www.gallerymaritime.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht