Informatie voor de watersporter

Maritime Week 2013 vraagt van 31 oktober tot 9 november extra aandacht voor de hele maritieme sector

PERSBERICHT
Rotterdam, Rijswijk – Van 31 oktober tot en met 9 november 2013 wordt de maritieme sector ruim een week in de schijnwerpers gezet. Tijdens de derde editie van de Maritime Week zal aandacht op het innovatieve karakter, de gezonde handelsgeest en de duurzame focus van de sector gevestigd worden. De start is tijdens het Maritime Awards Gala op donderdag 31 oktober in de Broodfabriek in Rijswijk.
Voor jongeren, maritieme bedrijven, politiek en het grote publiek zijn er tijdens de Maritime Week 2013 diverse activiteiten, verspreid over het hele land. Na het succes van afgelopen editie, wordt ook deze keer ingezet op het enthousiasmeren van jongeren via het organiseren van zoveel mogelijk aantrekkelijke maritieme gastlessen.
Tijdens diverse evenementen wordt verder ingegaan op de voortgang van het project ‘Maritime Hotspots’ en worden voorbeelden van maritiem innovatieonderzoek en gerealiseerde innovaties aan belangstellenden getoond. Ook wordt een bedrijvenbezoek voor de overheid georganiseerd. Daarnaast zullen diverse maritieme organisaties eigen activiteiten organiseren. Waar mogelijk wordt aangehaakt bij activiteiten die tijdens Europort (5 t/m 8 november in Ahoy, Rotterdam) plaats zullen vinden.
Sector breed
Nederland Maritiem Land (NML) is op dit moment druk bezig om het programma vorm te gegeven. Maritieme bedrijven en organisaties worden uitgenodigd om interessante activiteiten en open dagen tijdens de Maritime Week 2013 te organiseren.
Aanmelden maritieme gastlessen
In één week tijd door het hele land minimaal 300 maritieme gastlessen en voordrachten organiseren. Dat is de ambitie voor de tweede recordpoging maritieme gastlessen. Op vrijdag 8 november wordt tijdens het onderdeel ‘Future Pioneers’ op Europort bekendgemaakt of deze doelstelling gehaald is.
Ook een gastles geven? De organisatie van de Maritime Week is op zoek naar enthousiaste maritieme professionals die mee willen werken. Meld u aan bij Linda te Veldhuis, Scheepsbouw Nederland (T: 010 44 44 333, E: lve@scheepsbouw.nl).
Maritime Week
De Maritime Week 2013 wordt georganiseerd door Nederland Maritiem Land met ondersteuning van Scheepsbouw Nederland.
Meer informatie www.maritimeweek.nl, www.maritiemland.nl en www.scheepsbouw.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht