Informatie voor de watersporter

Mark Slats: eerst zeilend, nu met een roeiboot de oceaan over

Wassenaar – Wassenaarder Mark Slats (40) zeilde drie keer solo de wereld rond en traint er nu voor om aan het einde van het jaar non-stop de Atlantische Oceaan over te roeien, een afstand van bijna 5.000 kilometer. ,,Het gaat onwijs pijn doen.” Wat bezielt hem?

,,Ik denk niet dat ik gek ben”, zegt Mark Slats met een brede grijns. ,,Maar de mensen in mijn omgeving vinden allemaal van wel.” Dat laatste is best begrijpelijk. Slats, samenwonend met Simone en aannemer van beroep, verlaat in december geheel vrijwillig huis en haard in Wassenaar om een dag of zestig in zijn eentje in een roeiboot op de Atlantische Oceaan te gaan zitten. Hij verkocht er deze week zelfs zijn huis voor. ,,Ik leef van uitdagingen”, legt de avonturier uit. ,,Ik ben adrenaline-verslaafd.” (AD)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht