Informatie voor de watersporter

Markermeer dit jaar het gunstigste startpunt in 24 Uurs Zeilrace

Medemblik – In de 47ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace was het duidelijk voordelig om op het Markermeer te beginnen. Vanwege de zuidwestenwind startten tien van de twaalf winnaars op het zuidelijk gedeelte van het IJsselmeer, zes daarvan in Volendam. De meesten zeilden eerst een flink aantal rakken op het Markermeer, voordat ze naar het noorden schutten.

Koen van Niftrik memoreerde namens sponsor Delta Lloyd de omstandigheden die de deelnemers aan deze editie parten speelden. “Er was een ongelooflijke hoeveelheid wind, waardoor er masten gesneuveld zijn en andere schades voorkwamen. Delta Lloyd en de 24 Uurs race hebben echter een goed huwelijk. We houden van zeilen, van zekerheid en vooral van waardering. Waardering voor de zeilers, de vrijwilligers en de stad Medemblik.”

De nieuwe burgemeester van Medemblik Frank Streng overhandigde de prijzen aan de winnaars. Streng is zelf zeezeiler en heeft een Standfast 36. “Zeezeilen vind ik het allerleukste, maar Medemblik benadert dat natuurlijk wel met het prachtige IJsselmeer hier voor de deur. Deze editie van de 24 Uurs race is een groot succes geworden.” Streng heeft nog nooit meegedaan aan de 24 Uurs race, maar voelt er wel voor. “Ik zal mijn broer en andere vrienden eens vragen om daarvoor tijd vrij te maken. Misschien volgend jaar.” (Sailreport, ‘Groningers ondanks slecht weer gefinished in zeilrace’- RTV-Noord)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht