Informatie voor de watersporter

Marleen Maarleveld per 1 april 2013 nieuwe directeur Stichting Recreatietoervaartnet Nederland

PERSBERICHT
maarleveldDriebergen – Na zich bijna 20 jaar ingezet te hebben voor het Basistoervaartnet (BRTN)* in Nederland geeft drs. Nico van Lamsweerde, directeur van Stichting Recreatietoervaartnet Nederland (SRN), per 1 april aanstaande het stokje over aan dr. Marleen Maarleveld (1969). Van Lamsweerde (1948) gaat met pensioen. Maarleveld gaat leiding geven aan de nieuwe projectorganisatie zodat over twee jaar de Stichting Waterrecreatie Nederland een feit is.
Maarleveld heeft veel (internationale) kennis en ervaring op het gebied van water en ruimte. Zij was hiervoor werkzaam als senior adviseur strategie & besluitvorming bij Arcadis. Rode draad in haar werk is het bijeenbrengen van publieke en private partijen om gezamenlijke gewenste resultaten te behalen. Door het brede werkveld van SRN in zowel Nederland als Europa is Maarleveld zeer geschikt om richting te geven aan de nieuwe SRN-organisatie.
Twee jaar geleden heeft de watersportsector, bestaande uit de private partners van SRN (ANWB, Sportvisserij Nederland, het Watersportverbond, het Nederlands Platform voor Waterrecreatie en HISWA Vereniging) en de publieke partners van SRN (de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het Interprovinciaal Overleg, de Unie van Waterschappen, het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu) tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show aan staatssecretaris Bleeker de Toekomstvisie Waterrecreatie 2025 overhandigd met de acht ambities van de sector. De komende tijd concentreert Maarleveld zich met haar team zich op een aantal ambities die voornamelijk terug te voeren zijn op de thema’s Route, Veiligheid en Duurzaamheid.
Stichting Recreatietoervaart Nederland is een publiek-privaat samenwerkingsproject dat zich inzet voor het behoud en de verbetering van het basistoervaartnet, de staandemastroute, en daar waar nodig, voor een veilige scheiding van beroeps- en recreatievaart. SRN voert onder andere het voorlichtingsproject ‘Varen doe je samen!’uit (zie www.varendoejesamen.nl) en is betrokken in een Europees Interreg IVb-project, gericht op meertalige veiligheidsvoorlichting van beroeps- en recreatievaart in het Noordwest-Europees vaargebied.
Meer informatie www.srn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht