Informatie voor de watersporter

Marleen Slot verfilmt roman van Toine Heijmans ‘Op Zee’ over zeilende vader met dochtertje en de angst van het verlies

DEN OEVER – Filmproducent Marleen Slot gaat op Wieringen een televisiefilm opnemen voor de achtste editie van de programmareeks ‘One Night Stand’. Het is een van de twee producties, die de van oorsprong Wieringse Marleen mag produceren voor deze serie, waarin nieuwe filmmakers een kans krijgen.

De opnamen zijn in april en de film gaat in oktober in première op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. De uitzending zal aan het eind van dit jaar zijn. Tussen 1 en 15 april staan elf draaidagen op het programma, voor een belangrijk deel in Den Oever en op de Waddenzee. Ook is er nog een draaidag in Denemarken, waar het verhaal zich deels afspeelt.

In de roman ‘Op zee’ beschrijft Volkskrant journalist Toine Heijmans (1969) een verhaal over ouders en kinderen en de angst om alles te verliezen. Een vader neemt zijn zevenjarige dochter mee op een zeiltocht, in twee dagen van Noord-Denemarken naar Nederland. Afgezonderd van de rest van de wereld horen ze meer dan ooit bij elkaar. Het moet een glorieuze intocht worden in Harlingen, maar dat gaat anders dan verwacht. (Dichtbij, Bol.com)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht