Maserati Multi70 Komt Als Eerste Over De Finish In De RORC Transatlantic Race

Maserati Multi70 komt als eerste over de finish in de RORC Transatlantic Race

Om 01:51:41 lokale tijd (06:51:41 Italiaanse tijd) kwam de Maserati Multi70 als eerste over de finish van de 8e editie van de RORC Transatlantic Race. Na een heftig duel in de Atlantische Oceaan wist het team van Giovanni Soldini de rivalen Argo en PowerPlay in te halen en de race af te sluiten met een tijd van 6 dagen, 18 uur, 51 minuten en 41 seconden.

Giovanni Soldini zeilde samen met Vittorio Bissaro, Oliver Herrera Perez, Thomas Joffrin, Francesco Pedol en Matteo Soldini een wilde wedstrijd over de Atlantische Oceaan van Lanzarote naar Grenada (2995 zeemijl), waarbij de bemanning finishte met een eindtijd van 6 dagen, 18 uur, 51 minuten en 41 seconden. De trimaran legde in totaal 3.476,5 echte mijlen af bij een gemiddelde snelheid van 21,4 knopen. De wedstrijdtijden worden op korte termijn bekrachtigd door de wedstrijdorganisatie.

“Het was een adembenemende race! Onze crew heeft alles gegeven en de Maserati Multi70 heeft echt het verschil gemaakt”, aldus Soldini. “We zijn zeer tevreden. Het resultaat van al ons werk in de afgelopen jaren is voor iedereen zichtbaar. Onze voorbereidingen waren intensief en ons doorontwikkelde schip lag zeer stabiel op het water. De aerodynamische en kinetische vooruitgang die het afgelopen jaar zijn geboekt, dankzij de bijdrage van de ingenieurs van het Maserati Innovation Lab en ontwerper Guillaume Verdier, betalen zich uit.”

Aan deze editie van de regatta namen 32 boten mee uit meer dan 22 landen. De Maserati Multi70 en zijn concurrenten vertrokken op 8 januari om 11:00 UTC / lokale tijd (12:00 in Italië) vanuit Puerto Calero, Lanzarote, met een oostenwind. Voor Giovanni Soldini en het hele team van de Maserati Multi70 markeert de transoceanische race het begin van een nieuw seizoen met grote sportieve uitdagingen en verschillende activiteiten om de oceanen te beschermen.

Giovanni Soldini en het team sluiten zich aan bij het Ocean Literacy-programma dat wordt gepromoot door UNESCO via de Intergouvernementele Oceanografische Commissie (IOC) en is gericht op het vergroten van het bewustzijn en de kennis over de zee (oceanliteracy.unesco.org). De Verenigde Naties hebben 2021/2030 uitgeroepen tot het decennium van marine wetenschappen voor duurzame ontwikkeling: een oproep tot mobilisatie gericht aan onder meer de wetenschappelijke gemeenschap, regeringen en de particuliere sector om energie, onderzoek en technologische innovatie in dienst te stellen van concrete resultaten bij de bescherming van oceanen.

In lijn met deze doelstellingen wordt de trimaran in het voorjaar omgevormd tot een oceanografisch laboratorium. Het schip wordt onder meer voorzien van een installatie waarmee het voortdurend water kan analyseren om de hoeveelheid CO2 die aan het oppervlak aanwezig is, te meten en de gegevens beschikbaar te stellen aan de wetenschappelijke gemeenschap.

Tegelijkertijd gaat ook de samenwerking met Maserati, de hoofdsponsor, door. De ingenieurs van het Maserati Innovation Lab analyseren in samenwerking met Soldini en zijn team voortdurend de gegevens die tijdens het zeilen worden verzameld en gebruiken deze om de prestaties van de trimaran verder te optimaliseren.

Maserati S.p.A.
Maserati produceert een serie unieke auto’s, die direct herkenbaar zijn aan hun bijzondere persoonlijkheid. Dankzij hun stijl, technologie en aangeboren exclusieve karakter voldoen ze aan de meest veeleisende smaken en zijn ze altijd een refentiepunt geweest binnen de wereldwijde automobielindustrie. Samen vormen ze een rijke traditie van succesvolle auto’s, waarbij elk individueel model een nieuwe definitie van een Italiaanse sportwagen is op het gebied van design, performance, comfort, elegantie en veiligheid. Momenteel zijn de modellen internationaal leverbaar in meer dan zeventig landen. Ambassadeurs van dit erfgoed zijn het Quattroporte topmodel, de Ghibli sportsedan en de Levante, de eerste SUV van Maserati. Alle modellen worden gekenmerkt door het gebruik van de meest hoogkwalitatieve materialen en geavanceerde technologieën. De Ghibli en Levante zijn nu ook beschikbaar als hybride, waarmee het de eerste geëlektrificeerde modellen van het merk met de Drietand zijn. Beide bieden ze een compleet programma, met V6 en V8 benzinemotoren plus viercilinder hybridemotoren, in combinatie met achterwiel- en vierwielaandrijving. De Trofeo-collectie, bestaande uit de Ghibli, Quattroporte en Levante en voorzien van de krachtige 580 pk sterke V8-motor,  geeft extra invulling aan het performance-DNA van het Drietand-merk. Het absolute topmodel is de MC20 supersportwagen, die wordt aangedreven door de baanbrekende Nettuno V6-motor, waarmee Maserati voor het eerst F1-afgeleide technologieën beschikbaar maakt in een motor van een standaard productieauto.

Meer informatie op media.maserati.com (Engels)

Foto: Maserati

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.