Informatie voor de watersporter

Medische evacuatie van cruiseschip

Vrijdagavond 21 april om 22:37 uur is de KNMR samen met de helikopter van de Nederlandse Kustwacht opgeroepen voor een medische evacuatie van een cruiseschip. Het cruiseschip was onderweg van Hoek van Holland naar de haven van Oostende in België

Het cruiseschip heeft een rondje gevaren om zo dicht mogelijk bij de haven te blijven. Terwijl reddingboot Jeanine Parqui en de helikopter van de Nederlandse Kustwacht onderweg waren. Bij aankomt heeft de reddingboot Jeanine Parqui twee opstappers over gezet om assistentie te verlenen aan de patiënt. Ook de helikopter heeft twee man naar beneden gelaten waarna gezamenlijk de evacuatie is voorbereid. De patiënt is met de helikopter van de Nederlandse Kustwacht overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. De reddingboot Jeanine Parqui heeft de bagage van het slachtoffer meegenomen welke een dag later is opgehaald.

Voor meer informatie: knmr.nl

Foto: KNMR

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht