Informatie voor de watersporter

Meer dan 20 nieuwe zeilinstructeurs kwalificeren zich bij zeilschool Pean voor de praktijkopleiding

PERSBERICHT
Akkrum-Nes – Na een intensieve periode is een groot aantal zeilers en surfers toegelaten tot de praktijkopleiding van zeilschool Pean. De meesten combineren de opleiding bij Pean met hun eindexamen. ”Het is mooi om te zien dat jonge mensen al zo’n focus hebben dat ze de opleidingen kunnen combineren. Dat is typisch voor de generatie Z. Ze willen geïnspireerd worden en dan kunnen ze zichzelf motiveren”, aldus Jeroen Muller, opleider bij Pean.
De zeilers en surfers hebben eerst drie dagen theorieles en daarna een weekend praktijk varen. Aan de hand van toetsresultaten en eigenvaardigheid wordt besloten of zij deze lente hun diploma CWO IV kunnen halen. Jeroen: “Wij zij een zeilschool met een pittige opleiding. We investeren veel tijd in de nieuwe instructeurs. Dat zien wij terug in een hoog lesgeefniveau in de zomer.”
Alleen maar goed kunnen zeilen of surfen is niet genoeg. De instructeurs moet ook nog goed kunnen lesgeven. Het laatste deel van de opleiding wordt besteed aan lesgeeftheorie, didactiek en methodiek. Daarnaast wordt er onder begeleiding lesgegeven aan kinderen uit de buurt. Zo zijn deze Z-generatie-instructeurs eind juni helemaal klaar voor de zeilschoolweken.
Meer informatie www.pean.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht