Informatie voor de watersporter

Meer serieuze interesse onder de 31.000 bezoekers van de Belgian Boat Show 2016

PERSBERICHT
Gent (België) – Het jaarlijkse startmoment van watersport, waterrecreatie en watertoerisme sloot zondag om 18u de deuren. De voorgaande dagen waren er meer dan 31.000 bezoekers op zoek naar alles wat hun plezier op, in en aan het water kan vergroten. Maar Belgian Boat Show gaat verder dan alleen maar tonen. Op 7 en 8 mei kunnen de gegadigden verschillende branding-watersporten effectief uitproberen tijdens Belgian Boat Show Beach.
Stap aan boord – scheep in voor waterbeleving
De dynamische aspecten zoals de initiaties op het demobad, de activiteiten van Red Bull, Decathlon en Land Rover maar ook het aanzienlijk grotere aanbod aan vaaropleidingen en watersportstages werd door het publiek sterk gesmaakt. Daarnaast apprecieerden de bezoekers het uitgebreide aanbod aan jachten. Bij de kajuitzeiljachten van Beneteau, Hanse, Jeanneau en Maxi stonden rijen aan te schuiven om aan boord rond te kijken. Ook bij de motorjachten was de interesse hoog. Sommige standhouders spraken over een gegroeide interesse en een overwegend positievere instelling van het publiek, wat ook door de verdelers van motoren en jetski’s werd bevestigd.
Nieuw reglement voor brandingsporten
Een van de hoogtepunten was de voorstelling van Staatssecretaris Bart Tommelein van een volledig nieuw reglement voor de brandingsporten aan de Noordzeestranden. Als de strandclubs hun verantwoordelijkheid opnemen, ziet hij er geen graten in om de ervaren kite- en windsurfers hun plezier boven windkracht 7 te gunnen met geavanceerd veiligheidsmateriaal. In nieuwe, beperkte zones zou ook het jetskiën worden toegelaten.
Belgian Boat Show Beach: na het kijken volgt het proberen
Volgens Christophe Coseyns, head of Boat Show, heeft de drempelverlaging die de beurs al vier jaar toepast opnieuw gewerkt. “De focus op de beleving en de vernieuwde communicatie lokt een nieuw publiek dat de sector zo hard nodig heeft. Nog meer dan de voorgaande jaren spelen ook de exposanten daarin een belangrijke rol. Kijk maar naar de ontelbare posts op social media”, zegt Coseyns.
Hij knoopt er meteen een nieuw initiatief aan vast: Belgian Boat Show Beach, een experience-weekend in Anemos Beachclub in Knokke-Heist. Daar zal iedereen een grote variatie aan watersportmateriaal kunnen uitproberen, waaronder wind- en kitesurfmateriaal, sportcatamarans en jetski’s. “Hiermee creëren we een veel ruimere betrokkenheid en een introductie tot de watersport”, vindt Coseyns.
Belgian Boat Show 2017: 11-13 & 17-19 februari 2017 in Flanders Expo in Gent
Meer informatie www.belgianboatshow.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht