Meerdere superjachtwerven en toeleveranciers kiezen voor Nederland Maritime Technology (NMT) en verlaten HISWA Holland Yachting Group

PERSBERICHT
Amsterdam – In 2020 nemen meerdere superjachtwerven en suppliers afscheid van het exportprogramma Think Yachts Think Holland dat wordt uitgevoerd door HISWA Holland Yachting Group (HHYG). Een deel van deze bedrijven sluit aan bij Nederland Maritime Technology (NMT) die in 2020 een superjachtplatform opzet. De grote superjachtwerven waren tot dusver zowel bij HISWA als bij NMT aangesloten.
Met het wegvallen van een belangrijk deel van de grootste HHYG-deelnemers kan niet meer het complete exportpakket en de diverse campagneonderdelen worden uitgevoerd. HISWA betreurt dat haar aanbod om een samenwerkingsverband op te zetten in de vorm van een gecombineerd exportprogramma voor de superjachtbouw, scheepsbouw en maritieme toeleveranciers door NMT is afgewezen. HISWA onderzoekt de komende periode of het mogelijk is om met haar leden een aangepast exportprogramma onder de vlag van Think Yachts Think Holland op te zetten.
De aanleiding voor de overstap vormde de twijfel die het HHYG-commissiebestuur had over de borging van het superjachtcluster in de nieuwe brancheorganisatie HISWA-RECRON. HISWA Vereniging gaat in 2020 fuseren met de brancheorganisatie voor vrijetijdsondernemers RECRON.
“De positie van HHYG en de inhoud van het werk- en exportprogramma in de nieuwe fusieorganisatie staat niet ter discussie”, stelt Geert Dijks, directeur van HISWA Vereniging. HISWA voerde samen met het HHYG-bestuur een ledentevredenheidsonderzoek uit, stelde een meerjarig Werkprogramma Superjachtcluster op en borgde de sector bestuurlijk met een zelfstandige positie. Desondanks zochten vertegenwoordigers van HHYG samenwerkingsmogelijkheden met NMT. Hieruit is een alternatief NMT-programma ontstaan: een verkleinde versie van het HHYG-exportpakket en het werkprogramma van HISWA Vereniging. Dijks: “Dit jaar viert HISWA 50 jaar exportpromotie. Onze kennis en ervaring op dit vlak is ongekend groot. We blijven dit inzetten voor onze leden.”
Meer informatie www.hiswavereniging.nl en www.maritimetechnology.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X