Informatie voor de watersporter

Meest actuele en gedetailleerde digitale vaarkaart van alle binnenwater in Nederland

PERSBERICHT
Heeg – Met de dit jaar nieuw ingevoerde tweewekelijkse updates is Stentecs DKW Vaarkaart Nederland de meest up-to-date binnenwaterkaart voor Nederland. Met twee meter per pixel bevat de kaart tevens een groot detailniveau en kan er tot de steiger in de thuishaven worden ingezoomd. Alle binnenwateren zijn meegenomen; van de zilte Zeeuwse wateren tot de roerige rivieren in Limburg en de kleine kanoslootjes in Friesland.

Detailkaart voorbeelden van Kromme Ee bij Burgum en de Markerwadden

Voorheen werden er voor de DKW Vaarkaart Nederland updates opgespaard. Wanneer er een aanzienlijk aantal wijzigingen of een belangrijke wijziging was, werd er een update uitgegeven en kon de gebruiker deze gratis downloaden. Doordat de overheidsinstanties steeds meer op het internettijdperk inspelen en hierdoor data sneller ter beschikking kunnen stellen, heeft Stentec de mogelijkheid deze data sneller als update uit te geven. Een stukje extra veiligheid en kwaliteit.
Zo is er bijvoorbeeld dit jaar weer een nieuwe ondergrondkaart van TOP10NL (nov. 2016) toegevoegd. Hierop staat o.a. het onlangs verlegde vaarwater Kromme Ee bij Burgum, het nieuwe project de Markerwadden en het verbrede Breeddiep in de Maasmond. In de Zeeuwse wateren is het dieptebeeld geactualiseerd, inclusief enkele gevaarlijke wrakken, met behulp van data van Rijkswaterstaat uit januari 2017.
Uiteraard wordt de betonning op de kaart regelmatig geactualiseerd, waaronder ook de recreatiebetonning die na iedere winter wordt uitgelegd. De betonningsdata wordt o.a. aangeleverd door de provincies zelf. Tevens zijn de aanlegplaatsen van de organisatie Gastvrije Randmeren toegevoegd, inclusief telefoonnummer en een link naar de website voorzien van alle nodige informatie. Tot slot wordt er regelmatig, met dank aan de WinGPS-gebruikers, het jachthavenbestand uitgebreid en geactualiseerd.
De DKW Vaarkaart Nederland is te gebruiken als digitale kaart in de navigatiesoftware WinGPS 5 en/of WinGPS Marine i.c.m. andere vaarkaarten en gekoppelde boordapparatuur zoals AIS. Op een Windows-laptop of boord-PC kan WinGPS 5 worden gebruikt. WinGPS Marine is de navigatie-app voor Android-tablets en -smartphones.
De kosten voor de DKW Vaarkaart Nederland zijn € 119,90 incl. btw. Het is ook mogelijk om een deel van de kaart aan te schaffen. Zo kost een kaartje van de Biesbosch € 9,90 en Noord- of Zuid-Nederland € 79,90. De DKW Vaarkaart Friese Meren is gratis te downloaden vanaf www.stentec.com en Google Playstore.
Stentec Software uit Heeg ontwikkelt digitale waterkaarten en navigatiesoftware voor de laptop, PC, tablet en smartphone aan boord (Windows en Android) voor watersporters en beroepsvaart. De navigatiesoftware van Stentec wordt uitgegeven onder de naam WinGPS. Een gratis Lite-versie is beschikbaar in de Google Playstore en op www.stentec.com.
Meer informatie www.stentec.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht