windverwachting

Meezeilen met Ini en yoga op de Wadden, rond de Lofoten, zeilen voor vrouwen op IJsselmeer en Waddenzee, meedoen aan de Pieperrace en Zen-Zeilen…

PERSBERICHT
Enkhuizen – Een unieke combinatie van zeilen, yoga, natuur, stilte en bewegen. Schipper Ini Golbach doet u de schoonheid van de Waddenzee ontdekken, terwijl yogadocente Janneke Mesman u laat zien, hoe yoga de mens een rijker leven kan verschaffen. U kunt op tjalk ‘Stânfries’ van 18 tot 24 augustus drie of zeven dagen de reis ‘yoga en zeilen’ boeken. Vrouwen, mannen, iedereen is welkom. De ideale combinatie om even tot jezelf te komen. Wie voor 1 april boekt, betaalt minder.

De balans tussen beweging en verstilling…
De vertrekhaven is Makkum in Friesland, omdat het dicht bij de Waddenzee ligt en er zodoende alle tijd overblijft om ten volle van het Wad te genieten. Er gaan maximaal zes tot acht personen mee. De garantie voor genoeg ruimte en rust. Het zeilprogramma bestaat uit samen zeilen, genieten, ontspannen, en – als het even kan – droog vallen, en samen zorgen voor de inwendige mens. Zeeziekte komt op de Waddenzee op een groot zeilschip haast niet voor, dus als dat het enige is wat je nog weerhoudt, waag dan de sprong en ga mee!
Zeil- en yoga-ervaring is altijd meegenomen (een mens is nooit uitgeleerd), maar absoluut niet nodig om voluit te genieten van deze reis. Dagelijks wordt er twee maal ruimte geboden voor yoga of meditatie. Janneke geeft Integrale Hatha yoga. Dit is een rustige en zachte vorm van yoga die bestaat uit lichaamshoudingen, ademoefeningen en geleide meditatie.
Een eerdere deelnemer vatte de reis als volgt samen: “Via de sluizen bij Kornwerderzand naar de Waddenzee. Helpen met zeilen hijsen, aan roer staan, samen koken, voor iedereen wat te doen. Zeehonden spotten, op het Wad lopen, zeesterren, kreeftjes, kokkels zien, voor anker gaan op het Wad en daar de zon onder zien gaan. Zonsopgang mee maken, yoga op de boot, op het strand, meditatie in de avond. Terschelling bezoeken, fietsen huren of wandelen naar het Noodzeestrand. Zwemmen. Drie dagen even niets, drie dagen puur ontspannen en genieten, drie dagen een wauw gevoel…”
Ini Golbach heeft haar hele leven al op het water doorgebracht en is in bezit van het diploma ‘Stuurman Grote Zeilvaart’. Zij chartert als schipper traditionele zeilschepen en organiseert zeilreizen voor groepen op het IJsselmeer, Waddenzee en naar het buitenland. Sommige van deze zeiltochten staan in het teken van een thema. Naast het thema ‘Yoga’ kunt u met Ini ook meedoen aan de Pieperrace (begin april), rond de Noorse Lofoten zeilen (mei-juni), vanuit Stavoren zeilen met vrouwen onder elkaar (begin september), of een weekend ‘Zen-zeilen’ op het IJsselmeer (het seizoen door).
Meer informatie www.zeilenmetini.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X