Mensen met weinig tijd kiezen voor een klassikale eendaagse spoedcursus Vaarbewijs 1

PERSBERICHT
Breda, Etten-Leur en Roosendaal – Wie dit seizoen wil varen mét een geldig vaarbewijs, kan op zaterdag 25 mei terecht bij examenopleider Yachtconsult.com. Op die zaterdag wordt een eendaagse spoedcursus Vaarbewijs 1 gegeven. Het is uiteraard wel zaak snel in te schrijven. Het cursusboek wordt u dan toegezonden, zodat u de stof van de lesdag al door kunt lezen.
Waarom een klassikale cursus? Omdat de cursusstof redelijk ingewikkeld is en ook met o.a. veel vaktermen die in de watersport gebruikelijk zijn – maar niet in het dagelijkse leven! Kijk maar eens op de site van de examen instantie (zie onderaan). Helaas zonder uitleg! Ook interessant zijn de struikelblokken die de VAMEX registreert.
Tijdens de les geeft een docent met ruim 25 jaar ervaring in vaarbewijscursussen en praktijk cursussen direct uitleg daarover. Hij weet waar veel nieuwe watersporters problemen mee hebben tijdens de cursus. Wanneer u dat zelf moet uitzoeken, kost dat veel tijd. Er gaat er ook veel tijd zitten in het leren begrijpen van de vraagstelling van de VAMEX. Ook daar wordt tijdens de cursussen veel aandacht aan gegeven.
EEN volle dag is het minimum, dat cursisten nodig hebben om de uitgebreide cursusstof van Vaarbewijs 1 op een begrijpelijke wijze uitgelegd te krijgen en te begrijpen. Men moet daarna wel de lesstof en 10 uittreksels nog een keer goed doornemen.
Na de cursus bij Roland Sterker gaat u sterker naar het examen.
Op de website www.yachtconsult.com ziet u de locaties. Ook start op dinsdag 3 en donderdag 6 juni de klassikale vieravonden Vaarbewijs 1 cursus. Op dinsdag 4 juni gaat de klassikale vijf avonden Vaarbewijs 2 cursus van start. En een Marifooncursus op 14 juni.
Het is ook mogelijk op eigen locatie een cursus te volgen, privéles, met een groep vrienden of in samenwerking met een watersportvereniging. Neem daarvoor contact op met Roland Sterker tel. 06-53 62 32 31 (rs@yachtconsult.com)
Meer informatie www.yachtconsult.com, begrippenlijst VAMEX (PDF), vaarbewijs struikelblokken (PDF)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X