Informatie voor de watersporter

Mercator Marina in Oostende is een mooie bestemming voor de vakantie met de boot van 2011

PERSBERICHT
Oostende (België) – Oostende is niet voor niets de Stad aan Zee van de Belgische kust. Het leven swingt er, er zijn vele winkels en het culturele en ontspanningsprogramma bruist. De voormalige vissersdokken, nu jachthaven, omarmen het oude centrum. De MERCATOR MARINA is vlot bereikbaar met de boot zowel als met auto of openbaar vervoer. Ze biedt rustige ligplaatsen aan vingersteigers, vernieuwde moderne services en beveiligde ligplaatsen. Een perfecte tussenstop voor passanten.
De aanloop uit zee
De oude, smalle havengeul van Oostende is recent verbreed. Buitenom zijn twee stenen havenhoofden aangelegd. De aanloop vanuit zee ligt hierdoor noordelijker en is betond met drie paar laterale boeien. De lichten in lijn staan op 143°. Hiermee is een lange periode van drukke toegang met veel werkverkeer feitelijk voorbij. Een van de meest populaire jachthavens van de Belgische kust is weer vlot voor jachten toegankelijk, ook ‘s nachts en bij zwaar weer. Inkomend verkeer luistert uit of roept Port Control Oostende op op VHF Kanaal 9. De IALA verkeerslichten staan op de oostelijke kant van de vaargeul, ter hoogte van de hoge radartoren. Uiteraard moeten de signalen gerespecteerd worden, ook door de watersport.
Ligplaats op de drempel van de stad en de Noordzee
De doorsteek tussen de vaargeul en het Montgomerydok werd versmald tot amper 20 meter. Hierdoor is de golfslag in dit dok getemperd.
Een flikkerlicht op de oostelijke kaai en een verkeersbord met groene of rode pijlen regelen het uitgaande verkeer.
De Mercator Marina ligt bakboord uit als men het Montgomery voordok doorvaart. Net voor de sluis is er aan bakboord een wachtponton. Het is aan te bevelen om de havenmeester op te roepen via VHF kanaal 14. Hij geeft je niet alleen de ligplaats door, maar ook toegangscodes tot de loopbruggen van de Mercator Marina. De infrastructuur voor de jachten zoals elektriciteit (220V walstroom) en drinkwatervoorziening is vernieuwd.
Metropool
Rond deze Marina liggen supermarkten, winkelstraten en een enorme keuze aan eet- en drankgelegenheden op enkele passen afstand. Oostende heeft een indrukwekkend pallet aan culturele, toeristische en andere animatie programma’s. Stad en haven zijn het centrum van mobiliteitsnetwerk met openbaar vervoer (Trein, Tram, Bus), het snelwegennetwerk en zelfs luchthaven.
Mercator Marina: www.mercatormarina.be
Haven Oostende: www.portofoostende.be
Toerisme Oostende: www.visitoostende.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht