Informatie voor de watersporter

Mercury breidt aanbod motoren uit met vijf nieuwe SOLAS en MED-gecertificeerde tweetakt en viertakt buitenboordmotoren

PERSBERICHT
Amsterdam – Brunswick Marine heeft een uitbreiding van zijn motoraanbod aangekondigd met een nieuwe reeks SOLAS-gecertificeerde twee- en viertaktbuitenboordmotoren. Het gaat om vijf modellen: voor viertakt is er de 2-cilinder van 15/20 pk, de 3-cilinder van 25/30 pk, de 3-cilinder van 40 pk en de 4-cilinder van 40/50/60 pk. Daarnaast is er een model voor tweetakt, de 3-cilinder van 40/50 pk.
De tweetakt 3-cilinder van 40/50 pk, die is uitgerust met een doorstartsysteem voor na een volledige onderdompeling, is ook gecertificeerd voor snelle reddingsboten.
“Er was vraag van onze klanten uit de commerciële, de overheids- en de militaire sector naar meer SOLAS/MED-gecertificeerde motoren in ons buitenboordgamma”, zei John Lasschuit, productmanager buitenboordmotoren. Onze huidige Mercury-tweetaktmotoren van 25 tot en met 90 pk zijn de populairste MED-motoren op boten die verplicht uitgerust moeten zijn met SOLAS/MED-gecertificeerde reddingsboten. Door de stijgende vraag naar buitenboordvermogen op militaire en andere door de overheid gebruikte boten en door de grotere vraag naar producten met lage emissies, hebben we nu ook de viertaktmotoren van 15 tot en met 60 pk gecertificeerd. Alle modellen van dit buitenboordgamma zijn geslaagd voor de strenge SOLAS-test, zowel de modellen met standaard lower unit als die met een Bigfoot- of een Jet-uitvoering.
Meer informatie www.brunswick-marine.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht