Mercury breidt buitenboordmotoren-serie uit met het extra vermogen van de Pro XS 150

PERSBERICHT
Verviers (België) – De beproefde prestaties van de Pro XS worden nu aangeboden in een 150 pk-pakket. Watersporters verwachten van een Mercury Pro XS een verbeterde koppel, hogere topsnelheden en zuinig brandstofverbruik, allemaal eigenschappen waardoor deze nieuwe 150 pk-krachtbron indrukwekkend presteert.
OptiMax Pro XS motoren zijn synoniem geworden voor winnen en prestaties. Op de testbank en op het water doet de 150 Pro XS zijn reputatie eer aan. In vergelijking met de standaard 150 OptiMax levert de 150 Pro XS op topsnelheid 2,6 mijl per uur meer en biedt hij tegelijk de indrukwekkende holeshot waarmee alle Pro XS motoren geassocieerd worden.
Deze prestatieverbetering gaat echter niet ten koste van laag brandstofvebruik. Over zijn hele vermogensbereik heeft de Pro XS een lager brandstofverbruik dan de concurrentie. Bij kruissnelheid verbruikt de Pro XS 15 procent minder brandstof zodat de watersporter bij het tanken een aardig bedrag in zijn zak kan houden. De dynamo van 60 ampère levert meer dan genoeg vermogen om een GPS, fishfinders en overige accessoires van voeding te voorzien en dan is er zelfs nog genoeg over voor de muziek aan boord.
Meer vermogen!
Met zijn Pro XS-erfenis van bewezen krachtige prestaties biedt de Optimax 150 Pro XS meer snelheid, betere acceleratie en in zijn klasse een ongekend laag brandstofverbruik.
• Carbon reeds
o Voor betere prestaties en efficiëntie
o en duurzamer en sneller reagerend dan conventionele reedkleppen
• Nieuw ontworpen vliegwielafscherming voor betere luchtdoorstroming en daardoor gelijkmatige vermogensontwikkeling
• Extra pk’s door toepassing van 175 Pro XS cilinderkoppen
• De hogedruk brandstofinspuiting van de 175 Pro XS en een nieuwe kalibrering voldoen aan de eisen voor CARB 3-Star certificering voor lage emissies
• Nieuwe uitlaattuning voor een hoger koppel zonder verlies van maximumvermogen.
De 150 Pro XS is de ideale buitenboordmotor voor schippers die extra vermogen prefereren boven een standaardbuitenboordmotor. Meer informatie over de nieuwe 150 Pro XS is verkrijgbaar bij elke Mercury dealer.
Engine Type V-6 (60 degree vee)
Displacement 2507 cc
WOT RPM Range 5000 – 5750
Fuel System 2-stage DFI
Alternator 60 amp
Gear Ratio 1.87:1
Shaft Length 508 / 635mm
Dry Weight 195 kg
Meer informatie www.brunswickmarineemea.com