windverwachting

Mercury brengt vanaf april 2016 'Active Trim' op de markt, een systeem voor het continu automatisch trimmen van bootmotoren

PERSBERICHT

Amsterdam – Mercury Marine zal haar nieuwe Active Trim-systeem, een systeem dat automatisch zorgt voor het onmiddellijk en moeiteloos trimmen van bootmotoren, vanaf april 2016 in de handel brengen.
Active Trim is geschikt voor zowel beginnende schippers als doorgewinterde booteigenaars. Het trimsysteem vereenvoudigt de besturing van de boot, verbetert de prestaties van de motor en vermindert de brandstofkosten. Nieuwe schippers zijn onmiddellijk in staat om de motor van hun boot correct te trimmen zonder een veel te lange leercurve en ervaren booteigenaars hoeven de trim niet voortdurend te controleren en bij te stellen bij snelheidsveranderingen van de boot of in bochten. Het gebruik van Active Trim wordt vergeleken met het overschakelen van een handgeschakelde auto naar een auto met een automatische versnellingsbak.
Tests op een breed scala van boten tonen brandstofbesparingen aan van 14 tot 54 procent door het varen in de automatische Active Trim-modus i.p.v. volledig naar beneden getrimd in de handgeschakelde modus.
Essentieel bij Mercury’s Active Trim is het exclusieve en gepatenteerde, gps-gebaseerde besturingssysteem. In tegenstelling tot systemen die alleen het toerental van de motor gebruiken om te trimmen, regelt Mercury’s Active Trim de trim op basis van de snelheid van de boot en het toerental van de motor. Deze voorziening lost het probleem op van de motor of de aandrijving die naar boven i.p.v. naar beneden trimt als de schroef losbreekt in scherpe bochten. Ook het probleem van de motor die te vroeg of te laat naar boven trimt terwijl de boot in plané geraakt, wordt hiermee opgelost. Active Trim kan op zeer krachtige boten worden gebruikt en zorgt voor een naadloze overgang van automatische naar handgeschakelde bediening bij hoge snelheden, zodat de bestuurder altijd volledig controle over de boot heeft.
Een andere exclusiviteit van Active Trim zijn de vijf selecteerbare trimprofielen die geschikt zijn voor bijna iedere boottoepassing, gaande van kleine sportboten, pontoonboten, ‘bass’-boten en kajuitboten tot high performance boten. Triminstellingen t.o.v. het toerental hoeven niet handmatig in een multifunctioneel display worden ingevoerd, zoals dat nog altijd nodig is bij sommige systemen. Laat de boot gewoon varen en kies het profiel dat het best geschikt is voor het gebruik van de boot. Deze profielen stellen de bestuurder in staat om Active Trim verder aan te passen aan zijn rijstijl en/of te compenseren voor veranderingen in de belasting van de boot, voorkeuren van de bestuurder en weersomstandigheden, met behoud van de volledige automatische besturing.
Voor bestuurders die de laatste mijl per uur uit hun boot willen halen, kan Active Trim worden uitgeschakeld door het gebruik van de normale knoppen voor handbediend trimmen. De automatische modus kan echter gemakkelijk opnieuw worden ingeschakeld.
Het Active Trim-paneel is compatibel met analoge en digitale meters en kan worden gemonteerd in zeer uiteenlopende boottoepassingen. Het systeem heeft geen multifunctionele meter nodig zoals bij de systemen van onze concurrenten en het is eenvoudig in te voeren op bootproductielijnen met een grote capaciteit. Het enige speciale gereedschap dat hiervoor nodig is, is een gatzaag van 54 millimeter.
Active Trim is compatibel met elke nieuwe Mercury-buitenboordmotor of MerCruiser-motor met SmartCraft. In tegenstelling tot onze concurrenten, die hun automatische trimsysteem alleen op hun beste modellen aanbieden, wordt Active Trim aangeboden op zowel instapmodellen als onze modellen uit de topklasse. Hieronder vallen buitenboordmotoren van 40 tot 400 pk en MerCruiser-motoren van 115 tot 430 pk. Het systeem zal ook verkrijgbaar zijn voor installatie op motoren die al in gebruik zijn.
Meer informatie www.mercurymarine.com

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X