Mercury buitenboordmotoren krijgt twee nominaties voor DAME Design Award 2016

PERSBERICHT
mercury_281016bAmsterdam,Verviers (België) – Mercury Marine, de leider op het gebied van scheepsaandrijving, introduceerde onlangs twee producten – Active Trim en Mercury’s joystickbesturingssysteem van de volgende generatie – die werden genomineerd voor de DAME Design Awards. Dit is de meest prestigieuze internationale erkenning voor design in de scheepsindustrie voor nieuwe scheepsuitrusting en -accessoires.
In totaal zijn er 67 producten genomineerd voor de DAME Awards. De winnaars zullen op 15 november op de METS-vakbeurs in Amsterdam worden bekendgemaakt. Tijdens de METS-beurs, die loopt van 15 tot 17 november, zullen de genomineerde producten worden tentoongesteld. De winnaars zullen door een team van onafhankelijk benoemde juryleden worden gekozen.
De nominaties volgen op de erkenning twee weken geleden van twee andere Mercury-producten – de VesselView Mobile Bluetooth-module en -app en de elektronische stuurstand. Deze twee producten sleepten innovatieprijzen in de wacht op de International Boatbuilders Exhibition and Conference in Tampa, Florida.
“De awards en nominaties getuigen van de klantgerichtheid, de technische bekwaamheid en de aandacht voor detail die de industriële design- en engineeringteams van Mercury aan de dag leggen”, zei David Foulkes, Mercury Vice President of Product Development, Engineering and Racing en CTO van Brunswick Corporation. “We zijn vastbesloten om de industrie te blijven leiden op het gebied van innovatie, intuïtief design en vakmanschap.”
mercury_281016Mercury’s nieuwe joystickbesturingssysteem en Active Trim zijn nu verkrijgbaar via het Mercury-netwerk.
Joystickbesturing
Een aantal evolutionaire verbeteringen aan Mercury Marines joystickbesturingssysteem, dat deel uitmaakt van het digitale SmartCraft-technologiepakket, bezorgt de booteigenaar een geheel nieuwe ervaring van stuurgemak en vaarplezier.
Mercury Marines joystickbesturingssysteem van Mercury Marine geeft booteigenaars meer vertrouwen bij het aanmeren van een boot of het manoeuvreren bij lage snelheid. Dit systeem legt de controle van de besturing en de aandrijving van de boot over 360 graden werkelijk aan de toppen van uw vingers.
• De geïntegreerde Precision Pilot Pad-functie maakt de joystickbediening nog intuïtiever.
• De nieuwe modusindicator van de joystick geeft Route-, Heading- en Skyhook (virtueel anker)-modi duidelijk weer voor de bestuurder en toont hoe de koers te wijzigen in stappen van 1 en 10 graden.
• Een nieuwe led-lichtring verandert van kleur om de status van de joystickbesturingsmodus aan te geven.
• De verhoogde stuwkracht achteruit voor Mercury Verado-buitenboordmotoren zorgt voor een nog betere controle in Joystick Piloting-toepassingen voor buitenboordmotoren.
• Het gecombineerde, zelfkalibrerende IMU (Inertial Measurement Unit)/gps maakt het voor scheepsbouwers gemakkelijker om het Joystick Piloting System te installeren en te configureren.
Active Trim
Mercury Marines Active Trim maakt het varen gemakkelijker en aangenamer door buitenboordmotoren en hekaandrijvingen automatisch te trimmen.
Active Trim is ideaal voor zowel beginnende schippers als doorgewinterde booteigenaars. Het automatische trimsysteem vereenvoudigt de besturing van de boot, verbetert de prestaties van de motor en verlaagt de brandstofkosten. Nieuwe schippers zijn onmiddellijk in staat om de motor van hun boot correct te trimmen zonder een veel te lange leercurve en ervaren booteigenaars kunnen profijt halen uit de perfecte automatische trim zonder dat ze deze voortdurend hoeven te controleren en aan te passen bij snelheidsveranderingen van de boot of in bochten.
Active Trim is compatibel met Mercury FourStroke-buitenboordmotoren van 40 – 400 pk, tweetakt buitenboordmotoren met SmartCraft en alle benzine- en dieselhekaandrijvingsmotoren van MerCruiser met SmartCraft. Het systeem is ook verkrijgbaar voor installatie op motoren die al in gebruik zijn.
Essentieel bij Mercury’s Active Trim is het exclusieve en gepatenteerde, gps-gebaseerde besturingssysteem. In tegenstelling tot systemen die alleen het toerental van de motor gebruiken om te trimmen, regelt Mercury’s Active Trim de trim op basis van de snelheid van de boot en het toerental van de motor. Ook het probleem van de motor die te vroeg of te laat naar boven trimt wanneer de boot in plané geraakt, wordt hiermee voorkomen. Trimregeling in zeer krachtige toepassingen is ook een voordeel van het gps-gebaseerde systeem.
Een andere exclusiviteit van Active Trim zijn de vijf selecteerbare trimprofielen die geschikt zijn voor vrijwel iedere boottoepassing, gaande van vissers-/transportboten, kleine autoboten, open consoleboten en cruisers tot zeer krachtige toepassingen. Triminstellingen t.o.v. het toerental hoeven niet handmatig in een multifunctioneel display worden ingevoerd, zoals dat nog altijd nodig is bij sommige systemen. Laat de boot gewoon varen en kies het profiel dat het best geschikt is voor het gebruik van de boot. Deze profielen stellen de bestuurders in staat om Active Trim verder aan te passen aan hun vaarstijl en/of te compenseren voor veranderingen in de belasting van de boot, voorkeuren van de bestuurder en weersomstandigheden, met behoud van de volledige automatische besturing.
Meer informatie www.mercurymarine.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X