windverwachting

Mercury Marine brengt SeaPro-motoren op de markt voor professioneel gebruik

PERSBERICHT
Mercury_SeaPro_StbrdPetit-Rechain (België) – Brunswick Marine in EMEA kondigt de marktintroductie aan van zijn nieuwe Mercury SeaPro FourStroke-motoren van 75, 90, 115 en 150 pk. SeaPro-motoren zijn ontworpen voor een drie keer duurzamer gebruik in commerciële toepassingen zonder dat ze aan vermogen hoeven in te boeten. Grafische SeaPro-elementen zorgen voor de eigen sterke identiteit van deze motorreeks. Bovendien leveren de motoren het zeer lage brandstofverbruik dat eigen is aan de viertakttechnologie van Mercury.
Mercury SeaPro
Mercury’s nieuwste FourStroke-buitenboordmotoren uit de middenklasse hebben al een reputatie opgebouwd als zijnde de makkelijkst te onderhouden en de goedkoopst te exploiteren viertaktbuitenboordmotoren voor commerciële toepassingen in hun klasse. De SeaPro’s zijn geoptimaliseerd voor veeleisend commercieel gebruik met het oog op een onovertrefbaar niveau van betrouwbaarheid en duurzaamheid dat zich vertaalt in betere bedrijfsprestaties voor commerciële exploitanten.
De nieuwe FourStroke SeaPro-motoren met een robuuste hoge cilinderinhoud en een laag profiel en gewicht leveren de prestaties die commerciële gebruikers verwachten. Ze zijn voorzien van zwaaruitgevoerde, hardere bovenste motorsteunen. Het Focused Mount System plaatst de steunen in een hoek van 45 graden, weg van de zeer hete uitlaat, waardoor de levensduur van de steunen aanzienlijk wordt verlengd.
De zwaaruitgevoerde Command Thrust-onderwaterhuizen zorgen voor een groter raakvlak met het water, waardoor de boot gemakkelijker te besturen is. Het grote onderwaterhuis bestaat uit sterkere interne componenten en een lagere tandwieloverbrengingsverhouding dan het standaard onderwaterhuis. In combinatie met een schroef met een grotere diameter zal het onderwaterhuis een zware boot gemakkelijker in plané krijgen en hem in plané houden bij lagere snelheden zonder enige invloed op de topsnelheid. Command Thrust is standaard op de SeaPro 75, 90 en 115 pk.
Motoruitvoeringen van de commerciële klasse hebben een langere levensduur en lagere levenscycluskosten, met behoud van het vermogen en de duurzaamheid die noodzakelijk zijn om te voldoen aan de behoeften van veeleisende commerciële toepassingen.
Op de SeaPro-motoren kunnen de carterolie en de onderwaterhuisolie op het water worden ververst. De enkele bovenliggende nokkenas met lage wrijving is onderhoudsvrij. De brandstoffilter aan boord is gemakkelijk te onderhouden en alle onderhoudslocaties zijn kleurgecodeerd. Met behulp van de geïllustreerde gebruikershandleiding en de stickers onder de motorkap zijn de SeaPro-motoren gemakkelijk en goedkoop te onderhouden.
De Mercury SeaPro-motoren worden geleverd met een aparte waterafscheidende brandstoffilter en SC1000 System-Tach om de commerciële gebruiker een compleet motorpakket aan te bieden. De aanbevolen motorolie is 25W40.
15 verschillende SeaPro-modellen zullen in de handel worden gebracht, gaande van 75 tot 150 pk. Een aantal specifieke modellen zullen verkrijgbaar zijn met een Big Tiller, voorzien van functies zoals starten, schakelen, gas geven, trimbekrachtiging en sleepsnelheid. De 115 & 150 zullen ook verkrijgbaar zijn in contra-rotatieversies.
De 75-90-115 en 150 SeaPro-viertaktmodellen hebben een verlengde garantie ten opzichte van standaard motoren en worden ondersteund door het beste service netwerk in de industrie.
De nieuwe SeaPro-motoren komen in maart op de markt in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.
Meer informatie www.mercury-marine.eu

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X