Mercury Marine gaat joystickbesturing nu ook gebruiken voor binnenboordmotoren op benzine en diesel

PERSBERICHT
Amsterdam – Mercury Marine, ‘s werelds grootste fabrikant van motoren voor pleziervaartuigen kondigde vandaag officieel de lancering aan van Joystick Piloting for Inboards (JPI) op boten met één enkele motor. Dankzij de joysticktechnologie kan de motor boeg – en hek schroeven aandrijven voor ultieme controle over de boot en een meer aangename vaarervaring voor de eigenaar van de boot. Het systeem is ontworpen voor diesel – en benzinemodellen van Mercury’s nieuwe en bekroonde reeks van speciale binnenboordscheepsmotoren.
“De migratie van onze joysticktechnologie, in het bijzonder Joystick Piloting for Inboards, is bedoeld om een marktsegment te bedienen dat deze technologie nog nooit gezien heeft”, zegt David Foulkes, Vice- President of Product Development, Engineering and Racing van Mercury Marine & Chief Technology Of ficer van Brunswick Corporation. “Dit is de nieuwste ontwikkeling in de evolutie van ons Joystick Piloting -systeem, die in 2007 begon en nog altijd doorloopt, tot de grote vreugde van booteigenaars over de hele wereld.”
Voor scheepsbouwers en – dealers is M ercury’s nieuwe Joystick Piloting for Inboards, na de lancering van de meest recente scheepscontroletechnologie, een logische voortzetting van de verbetering van het bootpakket, waardoor uiteindelijk de schipper met meer vertrouwen kan varen en nog meer kan genieten. Eigenaars van een boot zullen ook een ‘power turn’ kunnen uitvoeren, zodat ze snel kunnen keren om bijvoorbeeld een gevallen waterskiër te gaan ophalen.
Bovendien heeft Mercury zijn Smart Tow bijgewerkt voor de lagere snelheden die gebruikt wo rden bij wakesurfen. Met deze voorziening kunnen eigenaars van een boot voor sleepsporten een vooraf ingesteld startprofiel en kruissnelheid kiezen, zodat de wakesurfer of wakeboarder een regelmatige en foutloze surfervaring kan genieten.
“We hebben vergaande tests en VOC bij de consument, OEM’s en dealers uitgevoerd, en de feedback was unaniem: dit product is precies waar de sleepsportmarkt op zat te wachten”, gaat Foulkes enthousiast verder. “We bouwden voort op ons bekroonde Joystick Piloting -platform en maakten een product waarvan we denken dat het de ervaring voor sleepsporters flink zal verbeteren.”
Andere belangrijke kenmerken van Mercury’s Joystick Piloting for Inboards- systeem: Joystick voor boten met één enkele binnenboordmotor: een exclusiviteit i n de scheepsindustrie . Motorcompatibiliteit: het JPI -systeem is compatibel met aandrijfsystemen op benzine en diesel. Schroefcompatibiliteit: het JPI -systeem is compatibel met boeg- en hekschroeven van het merk Vetus en Side Power. Dit zorgt voor integratiegemak bij de OEM en maakt het mogelijk voor booteigenaars om voor Joystick Piloting for Inboards te kiezen in bijna elk bootpakket met binnenboordmotor.
Meer informatie www.mercurymarine.com