Informatie voor de watersporter

Mercury Marine introduceert 3 nieuwe buitenboordmotoren

Mercury Marine, een divisie van Brunswick Corporation (NYSE: BC), introduceert drie gloednieuwe buitenboordmotoren: de 8 en de 9.9hp EFI FourStroke en de 9.9hp EFI ProKicker™. Deze nieuwe buitenboordmotoren zijn uitgerust met het geavanceerde EFI elektronisch brandstofinjectiesysteem van Mercury waarmee watersporters, visliefhebbers en beroepsvissers gemakkelijk van start kunnen gaan en efficiënte prestaties kunnen leveren.

“In de afgelopen jaren hebben onze Verado’s met vermogens van 350 tot 600 pk de grenzen van hun kunnen opgezocht en verlegd. Ook hebben we ons tegelijkertijd gericht op de ontwikkeling van de volgende generatie motoren met een lager vermogensbereik”, aldus John Buelow, president van Mercury Marine. “Het feit dat we EFI hebben toegevoegd aan de 8 en 9.9 hp-serie, biedt de consument een groot aantal voordelen, zoals sneller starten en een zuinig brandstofverbruik. Hiermee geven we vorm aan ons streven naar voortdurende verbetering en het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten.”

Licht en zuinig
Dankzij EFI-technologie en andere verbeteringen innovatieve oplossingen deze motoren tot 27% minder brandstof dan eerdere modellen met carburateur in hetzelfde vermogensbereik. Ze zijn licht genoeg om te kunnen worden opgetild, waardoor ze ideaal zijn voor spontane avonturen op het water in kleine boten, waaronder opblaasbare tenders. Deze buitenboordmotoren leveren meer topvermogen dan de vorige generatie motoren met carburateur. Ze zijn bovendien aanzienlijk lichter vergeleken met de meeste EFI-buitenboordmotoren in hun klasse.

Eenvoudig te onderhouden
Dankzij de EFI-technologie zijn deze motoren ook eenvoudig te onderhouden en hoeft u geen oliefilters te vervangen. Daarnaast vereist hun onderhoudsvrije nokkenas geen regelmatig onderhoud en hoeft u de klepspeling niet aan te passen gedurende de levensduur van de motor. De nieuwe motoren worden ook geleverd met een snelkoppeling voor het doorspoelen van vers water. Deze kan op een gewone tuinslang worden aangesloten.

De 8 en de 9.9hp EFI FourStroke
Dankzij EFI-technologie is starten onder alle weersomstandigheden een fluitje van een cent. De 8 en de 9.9 hp EFI-modellen kunnen allebei handmatig of elektrisch gestart worden. Zo hebben de modellen met handmatige start geen startaccu nodig, waardoor het nog gemakkelijker is ze te gebruiken.

“Als je aan het koord trekt om de motor handmatig te starten, activeer je automatisch het elektrische systeem de motor op te starten”, aldus Jim Hergert, Mercury Marine Senior Category Manager voor portable engines.

De 9.9 hp EFI is verkrijgbaar met afstandsbediening of stuurknuppelbediening, handmatig trimmen of trimbekrachtiging. De 8 hp EFI wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke helmstokbediening – schakelen, gas geven, sturen, handmatig kantelen en de motorstopknop kunnen allemaal met slechts één hand worden bediend.

De ontwerpers van Mercury hebben de motorkop van de nieuwe 8 en 9.9 hp EFI buitenboordmotoren uitgebalanceerd met materialen die trillingen en geluiden dempen, waaronder zacht rubberen steunen, zodat u soepel en stil kunt varen.

9.9hp EFI ProKicker
De Mercury 9.9 hp EFI ProKicker biedt al deze voordelen en heeft bovendien extra functies die speciaal voor de professionele sportvisser zijn ontworpen. De vierbladige schroef met hoge stuwkracht van de ProKicker biedt optimale controle, waardoor vissers heel precies op de sleepsnelheden van hun keuze kunnen varen. Het nieuwe EFI-model wordt ook geleverd met Mercury’s zwaar uitgevoerde Command Thrust-onderwaterhuis voor meer duurzaamheid en standaard opklapbekrachtiging.

“Je drukt gewoon op de knop en de motor gaat moeiteloos omhoog als je je hoofdmotor wilt laten draaien”, aldus Hergert.

Of u nu een grote vis achterna zit of een mooi avontuur wilt beleven, de nieuwe Mercury 8 en 9.9 hp en de 9.9 hp ProKicker, uitgerust met hypermoderne EFI-technologie, gaan probleemloos van start en zijn bovendien ontzettend stil en zuinig, zodat u dagenlang plezier kunt beleven op het water.

Voor meer informatie: mercurymarine.com

Foto: Mercury Marine

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht