Informatie voor de watersporter

Mercury Marine investeert in hypermoderne productielijn motoren en breidt productiecapaciteit ook uit

PERSBERICHT
Amsterdam – Mercury Marine, de wereldleider in marine motoren en marine technologie, breidt de productiecapaciteit in zijn wereldwijd hoofdkwartier in Fond du Lac, Wisconsin, uit met zo’n 5.000 m². De uitbreiding zal bestaan uit zo’n 4.200 m² productiecapaciteit en een bijkomende 800 m² kantoorruimte. Bovendien gaat Mercury investeren in hypermoderne productieapparatuur om het productieproces beter te stroomlijnen en te beantwoorden aan de groeiende vraag op de markt. De nieuwe bedrijfsruimte zal tegen januari 2017 klaar zijn.
mercury_productie
“Het zijn spannende tijden voor Mercury Marine”, aldus John Pfeifer, CEO van Mercury Marine. “Dankzij de stijgende vraag naar onze producten op de wereldwijde markt kunnen we onze productiecapaciteit blijven uitbreiden en ontwikkelen. Met deze nieuwste uitbreiding zullen we de productie en de capaciteit kunnen opvoeren, zodat we aan de groeiende vraag van ons cliënteel kunnen blijven voldoen.
Deze uitbreiding meegerekend heeft Mercury Marine sinds 2009 meer dan 730 miljoen dollar geïnvesteerd in capaciteit, technologie en productontwikkeling. Dit is de tweede grote uitbreiding op de Fond du Lac-campus in 12 maanden tijd. In mei 2015 gaf Mercury de eerste spadesteek voor een uitbreiding met zo’n 4.200 m² van zijn KTL-verfsysteem, wat zijn verwerkingsmogelijkheden sterk zal opvoeren. Mercury blijft met zijn groei en de bijhorende uitbreidingen banen scheppen, want het besteedde bijna 80 % van het werk voor de twee recentste uitbreidingen uit aan bedrijven die gevestigd zijn in Fond du Lac of in Wisconsin, zoals TTX, CD Smith, Excel Engineering en vele andere.
“In 2009 hebben we ons geëngageerd om onze wereldwijde hoofdzetel in Wisconsin uit te breiden en nieuwe banen te creëren, en we blijven beiden doen”, zegt Pfeifer. “We hebben erg sterke groei-initiatieven voor de komende jaren.”
Meer informatie www.mercurymarine.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht