Informatie voor de watersporter

Mercury Marine is benoemd tot officiële leverancier van buitenboordmotoren voor het oceaan verkenningsproject Under The Pole IV Deeplife

Mercury Marine, een divisie van Brunswick Corporation (NYSE:BC), heeft een nieuw samenwerkingsverband aan te gaan met het oceaan verkenningsprogramma UNDER THE POLE IV DEEPLIFE, dat deel uitmaakt van het Decennium van Oceaanwetenschappen voor Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties. Mercury is de officiële motorleverancier voor het project en levert een 30 pk en een 200 pk FourStroke buitenboordmotor die de bijboot en de harde opblaasboot van het team aandrijven op hun expedities in het Caribisch gebied en de Middellandse Zee.

“We zijn ontzettend blij dat Mercury Marine onze officiële motorleverancier is. We gaan samenwerken met de meest betrouwbare en vertrouwde buitenboordmotoren voor de aldoor veeleisende omstandigheden tijdens de expedities. We zijn er trots op de handen ineen te slaan met Mercury Marine en te gaan werken aan een beter inzicht in de oceanen. We willen de mensen hiermee bewust maken van het belang om ze te beschermen,” aldus Erwan Marivint, partner en algemeen coördinator van UNDER THE POLE

“Dankzij de samenwerking met UNDER THE POLE kan Mercury Marine meer zichtbaarheid geven aan een van zijn kernwaarden: duurzaamheid”, aldus Massimiliano Mucchietto, VP Sales & Marketing EMEA voor Mercury Marine EMEA. “Het is ook een optimale gelegenheid om de voordelen en duurzaamheid van Mercury motoren in de meest extreme bedrijfsomstandigheden te laten zien. En dankzij de wereldwijde ondersteuning en het hechte netwerk van Mercury dealers kan het exploratieteam overal ter wereld profiteren van hoogwaardige service.”

Under the Pole IV DEEPLIFE 2021-2030

In samenwerking met het Franse Nationale Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek (Centre National de la Recherche Scientifique, CNRS), legt zich toe op de verkenning van het leven in alle oceanen van de wereld, van de poolgebieden tot de tropen en de gematigde gebieden. De expedities begonnen in 2022 met de verkenning van de Arctische ecosystemen in de Svalbard archipel die tot de noordelijkste ter wereld behoren. Daarna zetten ze onderzoek op bij de Canarische Eilanden en hun ongelooflijke zwarte koraalwouden. Tussen 2023 en 2024 worden de DEEPLIFE verkenningen in het Caribisch gebied en de Middellandse Zee voortgezet. Dit vierde programma van UNDER THE POLE is een wereldwijd programma en wordt ondersteund door het Decennium van Oceaanwetenschappen voor Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties tussen 2021 en 2030.

Voor meer informatie: mercurymarine.com

Foto: Mercury Marine

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht