123 stickers

Mercury Marine lanceert Active Trim, een automatisch trimsysteem om nog gemakkelijker te varen

PERSBERICHT
mercury_active_trimAmsterdam, Verviers (België) – Mercury Marine is klaar voor de lancering van het nieuwe trimsysteem Active Trim, dat onmiddellijk en moeiteloos automatisch trimmen van de motor mogelijk maakt. Het gebruik van Active Trim wordt vergeleken met het overschakelen van een handgeschakelde auto naar een auto met een automatische versnellingsbak.
Active Trim is geschikt voor zowel beginnende schippers als doorgewinterde booteigenaars. Het automatische trimsysteem vereenvoudigt de besturing van de boot, verbetert de prestaties van de motor en vermindert de brandstofkosten. Nieuwe schippers zijn onmiddellijk in staat om de motor van hun boot correct te trimmen zonder een veel te lange leercurve en ervaren booteigenaars hoeven de trim niet voortdurend te controleren en bij te stellen bij snelheidsveranderingen van de boot of in bochten.
Essentieel bij Mercury’s Active Trim is het exclusieve en gepatenteerde, gps-gebaseerde besturingssysteem. In tegenstelling tot systemen die alleen het toerental van de motor gebruiken om te trimmen, regelt Mercury’s Active Trim de trim op basis van de snelheid van de boot en het toerental van de motor. Deze voorziening lost het probleem op van de motor of de aandrijving die naar boven i.p.v. naar beneden trimt als de schroef lucht slaat in scherpe bochten. Ook het probleem van de motor die te vroeg of te laat naar boven trimt terwijl de boot in plané geraakt, wordt hiermee voorkomen. Active Trim kan ook op zeer snelle boten worden gebruikt en zorgt voor een naadloze overgang van automatische naar handgeschakelde bediening bij hoge snelheden, zodat de bestuurder altijd de volledige controle over de boot behoudt.
Een andere exclusiviteit van Active Trim zijn de vijf selecteerbare trimprofielen die in een brede waaier van boottoepassingen kunnen worden geïntegreerd. Het Active Trim-paneel is compatibel met analoge en digitale meters.
Voor bestuurders die de laatste mijl per uur uit hun boot willen halen, kan Active Trim worden uitgeschakeld door het gebruik van de normale knoppen voor handbediend trimmen. De automatische modus kan echter gemakkelijk opnieuw worden ingeschakeld.
Active Trim is compatibel met elke nieuwe Mercury-buitenboordmotor of MerCruiser-motor met SmartCraft. In tegenstelling tot onze concurrenten, die hun automatische trimsysteem alleen op hun topmodellen aanbieden, wordt Active Trim aangeboden op zowel instapmodellen als onze modellen uit de topklasse. Dat geldt ook voor buitenboordmotoren van 40 tot 400 pk en hekaandrijvingen/binnenboordmotoren met SmartCraft-functionaliteit die op gas of diesel werken. Het systeem zal ook verkrijgbaar zijn voor installatie op motoren die al in gebruik zijn.
Tijdens tests gedurende de afgelopen zes maanden bewees Active Trim aan consumenten, dealers, distributeurs en bootbouwers een echte revolutie te zijn.
Meer informatie www.mercurymarine.com

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X