Informatie voor de watersporter

Mercury Marine lanceert Avator 20e en 35e elektrische buitenboordmotoren

Mercury Marine, een divisie van Brunswick Corporation (NYSE: BC), introduceerd de Avator 20e en 35e elektrische aandrijfsystemen. De nieuwe modellen voegen zich bij de reeks elektrische aandrijvingen van Mercury naast de bekroonde Avator 7.5e buitenboordmotor, die in januari op de Consumer Electronics Show (CES) werd gelanceerd. In de komende maanden zullen nog twee elektrische buitenboordmotoren worden onthuld, waarmee Mercury zijn belofte nakomt om leider te worden op het gebied van elektrische aandrijving.

“We zijn verheugd om onze elektrificatie strategie en het merk Mercury Avator verder te ontwikkelen met de introductie van de 20e en 35e elektrische buitenboordmotoren”, aldus John Buelow, president van Mercury Marine. “Voortbouwend op het succes van de Avator 7.5e, zetten deze buitenboordmotoren nieuwe maatstaven voor innovatie, prestaties en connectiviteit. De investeringen en verbeteringen die we doen, stellen Mercury in staat om onze Avator portfolio verder uit te breiden en binnenkort nog meer baanbrekende elektrische buitenboordmotoren met laag voltage te leveren.”

De 20e en 35e hebben veel van dezelfde innovatieve voorzieningen als de 7.5e, waaronder de eerste transversale flux motortechnologie in de branche, een levendig intuïtief kleurenscherm en een hendel voor de stuurknuppel. De nieuwe modellen bieden meer vermogen en de mogelijkheid om meerdere Avator accu’s aan te sluiten om het bereik en looptijd te vergroten, plus volledige toegang tot de Mercury Marine app met de geïntegreerde SmartCraft Connect module.

De Avator 20e en 35e buitenboordmotoren genereren respectievelijk 2000 W en 3500 W vermogen aan de schroefas. De 20e kan een vergelijkbare acceleratie leveren als een 5 pk FourStroke buitenboordmotor, terwijl de 35e een acceleratie genereert die vergelijkbaar is met een Mercury 9,9 pk FourStroke buitenboordmotor. Beide worden aangeboden met stuurknuppel of afstandsbediening en zijn ideaal voor het aandrijven van kleine vaartuigen, waaronder aluminium vissersboten, microskiffs, stijve opblaasboten, tenders en kleine pontons.

“Avator buitenboordmotoren zijn intelligente, elektrische aandrijfsystemen die zijn ontworpen om een superieure vaarervaring te bieden met de flexibiliteit om het bereik en looptijd gemakkelijk te vergroten”, zegt Tim Reid, vicepresident productontwikkeling en engineering van Mercury Marine. “Via ons exclusieve Power Center, dat de stroom veilig samenvoegt, communicatie tussen de accu’s en de buitenboordmotor mogelijk maakt en opladen op één punt mogelijk maakt kunnen tot vier van Mercury’s nieuwe 2300 Wh accu’s worden aangesloten en beheerd.”

De 20e en 35e buitenboordmotoren zijn vanaf 25 september 2023 te koop.

Voor meer informatie: mercurymarine.com

Foto: Mercury Marine

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht