Informatie voor de watersporter

Mercury marine lanceert de Avator™ 75e en 110e buitenboordmotoren

Na succesvolle previews eerder dit jaar op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas en de Discover Boating Miami International Boat Show, heeft Mercury Marine, een divisie van Brunswick Corporation (NYSE: BC), vandaag officieel de Avator™ 75e en 110e elektrische buitenboordmotoren gelanceerd. Deze nieuwe modellen zijn de nieuwste in het volledig elektrische aanbod van Mercury, dat ook de Avator 7.5e, 20e en 35e buitenboordmotoren omvat.

Sinds de lancering in 2023 heeft de Avator-serie met elektrische aandrijving van Mercury meerdere ontwerp- en innovatieprijzen gewonnen in zowel de maritieme als de elektronica-industrie. Onlangs ontvingen de Avator 20e en 35e de 2024 CES Innovation Awards in de categorie Duurzaamheid, Eco-Design en Slimme energie en de 2024 Boating Industry Top Products Awards.

“We zijn trots op alle erkenning die we tot nu toe hebben gekregen voor onze Avator elektrische buitenboordmotoren en we zijn verheugd om onze krachtigste nieuwe modellen tot nu toe te introduceren”, aldus John Buelow, president van Mercury Marine. “De 75e en 110e elektrische buitenboordmotoren zijn zeer geschikt voor het aandrijven van een verscheidenheid aan vaartuigen, waaronder pontons, autoboten, skiffs en RIBs tot ongeveer 22 voet, waardoor meer mensen een gebruiksvriendelijke, duurzame vaarervaring wordt geboden.

Krachtige prestaties

De nieuwe 75e is uitgerust met Avator’s eerste transversale fluxmotortechnologie, die een onmiddellijk koppel en betrouwbaar, efficiënt vermogen levert, en genereert 7500 watt op de schroefas. De 110e genereert 11000 watt bij de schroefas.

Beide modellen zijn verkrijgbaar met digitale afstandsbedieningen voor boten met consolebesturing. De 75e is ook verkrijgbaar met een multifunctionele stuurknuppel. De standaard opklapbekrachtiging maakt het ook gemakkelijk om te trimmen voor maximale efficiëntie of om de buitenboordmotor omhoog te zetten in ondiep water.

Accu’s en opladen

De nieuwe buitenboordmotoren kunnen worden aangesloten op een Avator 5400 Power Center, dat naadloze accu-integratie mogelijk maakt en de flexibiliteit biedt om maximaal vier robuuste, weerbestendige Avator 5400Wh lithium-ion accu’s aan te sluiten voor een groter bereik en langere looptijd. Een erkende Mercury-dealer kan klanten helpen het juiste aantal accu’s te kiezen en het Avator elektrische aandrijfsysteem zo te configureren dat het bij hun boot past.

Dankzij het Power Centre kunnen meerdere accu’s tegelijk opgeladen worden vanaf één punt. Eigenaars van boten kunnen hun eigen oplaadtijd kiezen: De draagbare Avator-oplader van 520 W laadt twee lege accu’s van 5400 Wh op in ongeveer 20 uur, terwijl de optionele oplader van 1040 W de oplaadtijd met meer dan 50 procent kan verkorten (hiervoor is een AC-compatibele aansluiting en stroomonderbreker nodig).

Alle Avator-modellen worden standaard geleverd met een intelligent digitaal display waarmee bestuurders snelheid, afstand, bereik in termen van resterende tijd, accuniveau, vermogen en waarschuwingen kunnen controleren op een kleurenscherm dat is geoptimaliseerd voor leesbaarheid in alle lichtomstandigheden. Er zijn twee montagemogelijkheden voor het digitale display op de 75e en 110e externe consoleconfiguraties: inbouwmontage of montage op een voetstuk. Op het 75e-model met stuurknuppel is het display geïntegreerd in de buitenboordmotor, zodat u het snel en gemakkelijk kunt aflezen.

Voor meer informatie: mercurymarine.com

Foto: Mercury Marine

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht