windverwachting

Mercury Marine presenteert nieuwe hoogwaardige, lichte en snel accelererende 150 Pro XS-buitenboordmotor

Amsterdam – Mercury Marine, marktleider op het gebied van scheepsaandrijving en -technologie, kondigde op de Miami International Boat Show van 2018 met trots de introductie van zijn nieuwe 150 Pro XS-buitenboordmotor aan. Voortbouwend op de succesvolle lancering van de Mercury 115 Pro XS in 2016, zet de 150 Pro XS een nieuwe standaard in de hoogvermogenscategorie van 150 pk. De nieuwe buitenboordmotor maakt de verwachtingen van de legendarische Pro XS-reputatie acceleratie, maximale topsnelheid en duurzaamheid.
Zowel sport- als beroepsvissers beschouwen Mercury’s Pro XS-buitenboordmotoren al lang als de meest duurzame, betrouwbare en best presterende buitenboordmotoren bij wedstrijdvissen. Deze nieuwe viertaktmotor zal die traditie voortzetten, maar kan ook perfect dienen voor op prestaties gerichte vissersboten voor verschillende soorten vis, ‘bay’-boten en pontonboten van glasvezel en aluminium.
“De nieuwe 150 Pro XS is gebaseerd op een van Mercury’s meest succesvolle en meest gebruikte motorplatforms, de Mercury 150”, zegt John Buelow, Mercury Marine Vice-President Category Management. “Voortbouwend op deze stevige basis, ontwikkelde Mercury de nieuwe, op prestaties afgestemde 150 Pro XS als de snelste, lichtste en meest geavanceerde, vermogende, buitenboordmotor in zijn klasse.”
De nieuwe Mercury Marine 150 Pro XS staat voor:
• Snelste acceleratie – De motor beschikt over eersteklas acceleratie bij zware belasting van 0-20 mph. Bij wedstrijdvissen kan een fractie van een seconde een groot verschil maken. Een snellere acceleratie geeft vissers een voorsprong, waardoor ze hun concurrenten voor kunnen blijven en niet in hun kielwater vast komen te zitten.
• Lichtste gewicht – Met 207 kg is de nieuwe 150 Pro XS 9 kg lichter dan zijn onmiddellijke concurrent. Wedstrijdvissers weten dat elke kilogram telt.
• Grootste cilinderinhoud – Met 3 l heeft de nieuwe 150 Pro XS ook de grootste cilinderinhoud in de 150pk-categorie.
• Extra koppel – de exclusieve Transient Spark-technologie van Mercury optimaliseert het ontstekingsmoment, wat resulteert in extra koppel bij het accelereren. Het extra koppel vertaalt zich in een snellere acceleratie – een essentieel voordeel in de ‘dragrace’-scenario’s die gebruikelijk zijn bij wedstrijdvissen.
• Hoger toerental bij volgas – Met een hoger maximaal toerental van 5800 tot 6000 TPM kan uit een breder scala van schroefmaten worden gekozen en kunnen de prestaties worden aangepast voor een superieure acceleratie of topsnelheid.
• Zuiniger brandstofverbruik – De nieuwe Mercury 150 Pro XS past binnen Mercury’s streven om nieuwe technologie te produceren die duurzaam en zuiniger is voor de consument.
• Op prestaties gericht onderwaterhuis – De nieuwe 150 Pro XS heeft een tandwieloverbrenging van 2.08:1 die meer koppel op de schroefas overbrengt voor een betere acceleratie. Naast de standaardkoelwateraanzuigingen aan de zijkant van het onderwaterhuis beschikt deze motor ook over vier extra koelwateraanzuigingen op de neus van de torpedo van het onderwaterhuis. Hierdoor kan de motor gemakkelijker hoger worden gemonteerd, een bodemplaat worden geïnstalleerd of de motor agressiever worden getrimd tijdens het varen. Schippers kunnen de prestaties van hun boot op die manier optimaliseren zonder verlies aan waterdruk voor de koeling van de motor.
• Geoptimaliseerd montage pakket – Op prestaties afgestemde motorsteunen verbeteren de sturing bij hoge snelheden.
• Superieur laadvermogen en accubeheer – De nieuwe 150 Pro XS heeft een toonaangevend laadvermogen van 60 ampère en is uitgerust met technologie voor accubeheer bij stationair draaien. Dit beschermt de gebruiker tegen het leeglopen van de accu’s tijdens het slepen en bij het gebruik van meerdere elektronische apparaten.
• Vlotte prestaties – Bij de nieuwe 150 Pro XS hebt u veel minder trillingen aan de bestuurdersstoel en de stuurstand dan bij toonaangevende concurrenten in de hoogvermogenscategorie van 150 pk.
Bovendien biedt de nieuwe 150 Pro XS superieure bescherming tegen corrosie. De gepatenteerde legeringen met bijzonder laag roodkopergehalte van Mercury maken deze buitenboordmotor beter bestand tegen de natuurelementen, inclusief de ontberingen van het gebruik in zeewater. Mercury biedt een toonaangevende standaardgarantie van drie jaar tegen schade door corrosie.
Meer informatie over Mercury-producten is te vinden op www.mercurymarine.com.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X