windverwachting

Mercury Marine verrijkt haar nieuwe V6 en V8 dieselmotoren met SmartCraft-technologie en fabrieksopties

PERSBERICHT
mercury_V6-V8Amsterdam, Petit Rechain (België) – Het afgelopen jaar heeft Mercury Marine geïnvesteerd in de verdere verbetering en uitbreiding van zijn engineeringcapaciteiten om de dieselproducten aan te passen die Mercury heeft overgenomen van de onlangs ontbonden joint venture CMD in Charleston (South Carolina, VS)
De nieuwe dieselmotoren zijn een verbeterde versie van de huidige TDI 3.0L V6 en TDI 4.2L V8 die Mercury begin 2012 lanceerde. Ze werden op meerdere punten aangepast voor nog meer gebruikerscomfort. De V8-motor is beschikbaar sinds juli 2013, de V6 vanaf december 2013.
Beide nieuwe V6- en V8-dieselmotoren zijn standaard uitgerust met de SmartCraft-technologie, zodat ze compatibel zijn met alle digitale accessoires van Mercury. Voor beide nieuwe motoren zijn fabrieksopties leverbaar als DTS (Digital Throttle and Shift), SeaCore en Axius-joystickbediening.
De op de autotechnologie geïnspireerde TDI-productlijn heeft een reputatie verworven van buitengewone constructiekwaliteit, lage geluids- en trillingsniveaus, laag brandstofverbruik en een toonaangevende vermogen-gewichtsverhouding. Het uitzonderlijke koppel bij lage motortoerentallen staat borg voor krachtige acceleraties om elke boot snel in plané te brengen. De nieuwe TDI-motoren zijn TIER3-conform en ook geschikt voor lichte commerciële toepassingen.
Voor sterndrivetoepassingen zijn de motoren leverbaar met de ongeëvenaarde X- en XR-aandrijvingen van Mercury. Binnenboords gemonteerde motoren kunnen worden gekoppeld aan een ruim aanbod van ZF-transmissies voor alle gebruiksvereisten. De TDI 3.0L V6 diesel is leverbaar met vermogens van 230 of 265 pk, de TDI 4.2L V8 met 335 of 370 pk.
Meer informatie www.mercury-marine.eu

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X