Informatie voor de watersporter

Mercury Marine wint vier prestigieuze iF design awards

Mercury Marine, een divisie van Brunswick Corporation (NYSE: BC), heeft vier International Forum Design (iF) Awards ontvangen voor de Avator™ 7.5e elektrische buitenboordmotor, de V10 Verado® buitenboordmotor en de V12 Verado® buitenboordmotor. Alle drie de buitenboordmotoren kregen de prijs in de categorie Automotive/Voertuigen, en de Avator won ook in de categorie Product Interfaces dankzij zijn geïntegreerde en op afstand bedienbare beeldscherm.

Mercury werkte bij de ontwikkeling van deze drie producten samen met Designworks, onderdeel van de BMW Group, dat op basis van meer dan 50 jaar ervaring in transportdesign producten wist te creëren die nog lange tijd toonaangevend zullen blijven in de scheepvaartindustrie.

Een van de meest gerenommeerde onafhankelijke designorganisaties ter wereld, iF International Forum Design, reikt elk jaar de iF Design Awards uit en ontving dit jaar bijna 11.000 nominaties uit zo’n 60 landen.

“We zijn ontzettend trots op het feit dat iF onze producten met deze prestigieuze designprijzen beloont”, aldus Todd Dannenberg, directeur industrieel ontwerp van Mercury. “Elk onderdeel van de Avator is ontworpen met aandacht voor kwaliteit, duurzaamheid, betrouwbaarheid en de ervaring van de eindgebruiker. Het Verado-platform van Mercury blijft wereldwijd hoge ogen gooien door zijn optimale innovatie, prestaties en design. De wereldwijde erkenning voor deze producten toont aan hoe waardevol onze samenwerking met Designworks is en hoeveel talent we met ons industriële ontwerpteam in huis hebben.”

Mercury heeft nu zeven iF Design Awards in de wacht gesleept; de V-6 line-up kreeg er al een in 2019, het FourStroke buitenboordplatform in 2015 en de ERC (Electronic Remote Control) in 2014.

Voor meer informatie: Mercurymarine.com

Foto: Mercury Marine

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht