123 stickers

Met 33 knopen worden de messen geslepen voor de Sydney Hobart Race 2014

Sydney (Australië) – Ter voorbereiding op de Rolex Sydney Hobart Yacht Race van dit jaar heeft eigenaar Bob Oatley zijn jacht Wild Oats XI in harde wind rond startplaats Sydney laten racen. De recordhouder van de meest aansprekende zeilrace van het zuidelijk halfrond trainde onder andere om de langere draagvleugel te testen.

Het 30 meter lange supermaxi jacht zeilde in wind van 30-35 knopen (Bft 7-8) om de bemanning te trainen voor de slechte omstandigheden die de RSHYR vaak teisteren. Het jacht bleek geweldig over de golven te surfen en de snelheidsmeter wees op een bepaald moment zelfs 33 knopen aan. Schipper Mark Richards zeilde de hele dag upwind en downwind rakken en trainde alle manoeuvres en zeilwissels.

Waar de Volvo Ocean 65 One Design de discussie verlegde van de boot naar de bemanning, blijft het bij de Sydney-Hobart ‘ouderwets tobben’ over wie er nu weer de snelste boot heeft gemaakt. Dat de bemanning de boot optimaal vaart, wordt daarbij simpelweg als een gegeven aangenomen. (De Telegraaf Vaarkrant, Rolex Sydney Hobart Race, ‘Boot of bemanning’- Zeilen)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X