Met de custom Holterman 53 Commander is de werf weer terug op de internationale markt van luxe motorjachten

PERSBERICHT
Meppel – Met de Holterman 53 Commander, een hagelnieuw luxe motorjacht is Holterman Shipyard helemaal terug op internationale yachtingmarkt. Alleen de artist impressions doen al verlangen naar een eerste afvaart. De luxe uitstraling, de chique stijlsteven en het doorlopende kajuitdak maken de 53 Commander zonder twijfel tot de headturner in de internationale jachthavens.

Het ranke ontwerp heeft uiteraard uitstekende vaareigenschappen, Het vaarplezier wordt nog meer verhoogd door de telescopische spudpalen. Van de Scandinavische fjorden tot op Franse kanalen: de Holterman 53 Commander voelt zich thuis in elk vaarwater. En de Commander is ‘ocean-going’.
Beleving
‘Er schuilt dertig jaar kennis en ervaring in ons nieuwe schip. Elke vaart zal een authentieke beleving zijn,’ presenteert directeur Robbert Holterman trots de Holterman 53 Commander. Vanaf tekening hebben drie enthousiaste klanten getekend voor dit custombuild motorjacht. In de machinekamer draaien 2 Volvo Penta motoren van elk 180 Pk. Met de zeer beperkte uitstoot van CO2 loopt de Holterman 53 vooruit op toekomstige emissieregels. Alle comfort is te vinden aan boord. Weldoordachte luxe is standaard op de Holterman 53 Commander. De comfortabele en perfect afgewerkte salon, keuken en loungeruimte bevinden zich op hetzelfde niveau.
Design
TRIMM Design Leeuwarden leverde het smaakvolle ontwerp en adviseerde de materialen. ‘TRIMM zet in de Nederlandse scheepsbouw de absolute standaard in scheepsdesign en inrichting. De samenwerking met de Friezen is een enorme meerwaarde in de ontwikkeling van de Commander,’ zegt Robbert Holterman. De vervaardiging van het casco van ‘de 53’ besteedt Holterman Shipyard uit. Niettemin betekent de productie van de nieuwe schepen een fikse uitbreiding van het personeel. ‘We werken met een goed team van jonge en enthousiaste vaklui,’ vertelt Holterman. ‘En na de oplevering weet de klant zich bij ons verzekerd van de beste service in onderhoud en reparatie.’
Vermogen
Holterman Shipyard is al jaren de ontwerper en bouwer op het gebied van luxe en modern gelijnde rondspant jachten. Deze jachten staan bekend om hun uitstraling maar ook om het sublieme interieur wat in het schip op maat gemaakt wordt. De Holterman 60 Governor werd op Boot Düsseldorf uitgeroepen tot powerboat van het jaar 2011 ( cat. waterverplaatsers). Tegenwoordig is Holterman Shipyard druk bezig met het uitbreiden van hun activiteiten. Naast het aanbod van totale refit-programma’s brengt Holterman weer nieuwe modellen. Het nieuwste model 53 Commander is daarvan het gestroomlijnde resultaat. Inmiddels is ook de Holterman 65 in ontwikkeling. Hiervan binnenkort meer nieuws.
Lengte over alles: 16.00 m
Breedte: 4.90 m
Diepgang: 1.25 m
Kruiphoogte: 3.48 m
Waterverplaatsing: 35 ton
Motorisering: 2x Volvo Penta D4-180 met HS63A hydralische keerkoppelingen
CE-certificering: Cat A
Prijs: 935.000 excl. BTW
Meer informatie www.holtermanshipyard.nl