Met Nautisail meedoen aan de Atlantic Rally for Cruisers (ARC) of aanbreng-zeilreizen

PERSBERICHT
nautisail_arc16Almere – Ben jij ook een zeiler of zeilster met de ultieme droom om eens de oceaan over te zeilen? Van één zo’n oceaanzeiler mag NautiSail jou enkele mooie reizen aanbieden.
Schipper Koen leerde van kinds af aan zeilen en erfde de zeilkoorts van zijn grootvader. In 2008 kocht hij dan eindelijk zijn eerste kajuitjacht. In 2012 haalde hij zijn Yachtman brevet. Een jaar later werd de oude boot al snel te klein en ingeruild voor een mooie Béneteau Océanis 43. Door de jaren heen is zijn passie en ervaring gegroeid en nu wil hij deze graag met anderen delen.
De Atlantic Rally for Cruisers (ARC) is de grootste trans–ocean rally ter wereld. Ongeveer 225 jachten varen de 2800 zeemijl van Las Palmas op Gran Canaria naar Saint Lucia in de Caraïben. De ARC is de best begeleide en veiligste manier om de Atlantische Oceaan over te steken.
Op 20 november 2016 start de Rally.
Voorafgaand aan de rally vinden enkele aanbrengreizen plaats. We varen met een Béneteau Océanis 43, speciaal uitgerust voor deze reis.
Dit is het programma
3 sept – 13 sept BELGIË – LA CORUNA
23 sept – 30 sept LA CORUNA – ALGARVE
13 okt – 22 okt ALGARVE – LAS PALMAS
16 nov – 14 dec A.R.C. (start 20/11)
De organisator van de A.R.C., de World Cruising Club organiseert voorafgaand aan de rally een aantal workshops en sociale evenementen, zodat je kennis kunt maken met andere zeilers/sters. Ook na aankomst in Saint Lucia vinden er een aantal evenementen plaats. De aankomst op St. Lucia, ook al is dat midden in de nacht, is altijd een grootse gebeurtenis.
Je kunt intekenen voor de rally, maar ook een aanbrengreis is een mooie training om kennis te maken met de Golf van Biskaje en de Portugese Noord. Dus als je van plan bent om in de toekomst de oceaan over te steken, met je eigen boot of op die van een ander? Dan is de aanbrengreis een mooie ervaring.
Meer informatie www.nautisail.nl en www.worldcruising.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X