Met Pasen snel uw vaarbewijs halen via een intensieve cursus vaarbewijs 1 of vaarbewijs 2 van Yachtconsult

PERSBERICHT
Roosendaal – Wie dit seizoen wil varen mét een geldig vaarbewijs, kan op donderdag 28 maart starten met de vaarbewijs 1 cursus en op dinsdag 26 maart met Vaarbewijs 2 (als u op alle wateren wilt varen). De cursus is te Roosendaal. Daarvoor kunt u terecht bij examenopleider Yachtconsult.com.
Waarom een klassikale cursus? Omdat de cursusstof redelijk ingewikkeld is en ook met o.a. veel vaktermen die in de watersport gebruikelijk zijn – maar niet in het dagelijkse leven! Kijk maar eens op de site van de examen instantie (zie onderaan). Helaas zonder uitleg! Ook interessant zijn de struikelblokken die de VAMEX registreert.
Tijdens de les geeft een CWO erkende docent met ruim 25 jaar ervaring in vaarbewijscursussen direct uitleg daarover. Hij weet waar veel nieuwe watersporters problemen mee hebben tijdens de cursus. Wanneer u dat zelf moet uitzoeken, kost dat veel tijd. Daarbij gaat er ook veel tijd zitten in het leren begrijpen van de vraagstelling van de VAMEX. Ook daar wordt tijdens de cursussen veel aandacht aan gegeven.
Vier avonden voor Vaarbewijs 1 en vijf avonden voor Vaarbewijs 2 is de beste manier voor cursisten om de uitgebreide cursusstof op een begrijpelijke wijze uitgelegd te krijgen en te begrijpen. Men moet daarna wel de lesstof en tien uittreksels nog een keer goed doornemen.
Na de cursus bij Roland Sterker gaat u sterker naar het examen.
De spoedcursus Vaarbewijs 1 is op zaterdag 6 april. Het is ook mogelijk op eigen locatie een cursus te volgen, privéles, met een groep vrienden. Neem daarvoor contact op met Roland Sterker tel. 06-53 62 32 31 (rs@yachtconsult.com)
Meer informatie www.yachtconsult.com, begrippenlijst VAMEX (PDF), vaarbewijs struikelblokken (PDF)