Informatie voor de watersporter

Michel Zoet wil na vijftien jaar wachten met z’n zoon de wereld rond zeilen

RIJNWOUDE – Michel Zoet (48) uit Hazerswoude gaat met zijn zoon Jelle (17) een reis om de wereld maken per zeilboot. Op 1 juli hopen de wereldreizigers te vertrekken, maar voor die tijd moet er nog veel geregeld worden.

In zijn huis in Hazerswoude-Rijndijk hangt een groot papier op de koelkast met daarop een heel schema van zaken die allemaal nog geregeld moeten worden voor vader en zoon kunnen vertrekken. Inentingen, pillen, paspoorten, het examen van Jelle, de aanschaf van een marifoon, enz. enz.

‘Al vijftien jaar loop ik met het plan rond’, vertelt Michel Zoet, ‘en toen ik zo’n zeven jaar geleden mijn huidige boot kreeg die zeewaardig is, kwam het plan steeds dichterbij. ‘ Hij vertelt ook dat zoon Jelle maar bleef vragen wanneer het plan nu eens uitgevoerd werd en toen het eindexamen middelbare school in zicht kwam, heeft hij dit als punt gesteld. ‘Jelle is nog wel leerplichtig tot zijn 18de, maar dat is maar korte tijd en we hopen daar van de leerplichtambtenaar toestemming voor te krijgen.’ (Dichtbij)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht