123 stickers

Michiel van Straten houdt lezing voor watersportverenigingen over zijn boek 'Zee van IJs'

straten_zeevanijsHet tweede boek van schrijver columnist Michiel van Straten, ‘Zee van ijs’, is een reconstructie van een waar gebeurd overlevingsverhaal. Drie ijsvissers stapten in de strenge winter van 1849 vanuit Durgerdam de bevroren Zuiderzee op, en konden niet meer aan wal komen. Vele dagen en nachten waren zij gedwongen te vechten voor hun leven, geheel alleen, overgeleverd aan de kou en elkaar. De wendingen in het verhaal zijn zo ongelofelijk, dat het als roman al gauw als te fantasievol bestempeld zou worden – de waarheid is soms spectaculairder dan fictie.
De lezing ‘IJskoud avontuur op de Zuiderzee’ start bij het harde vissersleven uit de 19e eeuw, als achtergrond voor het onvrijwillige avontuur van de drie ijsvissers. We volgen hun avontuur, en Van Straten put uit zijn eigen reis me t zijn zeilboot Fugitive. Hiermee heeft hij op een modern IJsselmeer geprobeerd iets van de vroegere Zuiderzee terug te vinden en zich in te beelden hoe de mannen hebben geleden tij dens hun rondzwervingen. Dat blijkt al gauw een bijzondere leerervaring. Het ‘IJskoud avontuur op de Zuiderzee’ speelt zich spreekwoordelijk bij ons om de hoek af, op ons eigen IJsselmeer. Het is een echt Hollands drama, maar wel van epische proporties.
De lezing is rijk geïllustreerd – het boek bevat 100 prachtige illustraties: oude schilderijen, moderne foto’s en tijdloos mooie cartografie. In de pauze en na afloop is er de gelegenheid om het mooi uitgevoerde ‘Zee van ijs’ te kopen en te laten signeren.
Meer informatie www.ontdekkingsschrijver.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X