windverwachting

Miljardairsjacht ‘A’ van $300 miljoen ligt nu in de haven van Amsterdam

Amsterdam – Komt dat zien. Een extra HISWA-attractie. Yacht A, de Zlatan Ibrahimovic onder de superjachten, verliet afgelopen week Rotterdam en is opgedoken in Amsterdam. Woensdag werd het jacht gespot terwijl het de haven van Amsterdam kwam binnenvaren. Op dit moment ligt ze naast de cruise terminal.

Het superjacht is eigendom van de Russische miljardair Andrey Melnichenko (geschat vermogen van $11 miljard) en is zo’n 120 meter lang. Aan boord is ruimte voor 14 gasten, die door maar liefst 42 man personeel op hun wenken bediend worden. Eerder lag de boot in Rotterdam om te bevoorraden.

Het schip, ontworpen door de wereldberoemde Franse designer Philippe Starck, biedt plaats aan veertien personen. De enorme boot, waar vier jaar lang aan gewerkt is, staat overigens te koop. Melnitsjenko heeft onlangs een nóg duurder exemplaar gekocht, voor het duizelingwekkende bedrag van 450 miljoen euro.

De 44-jarige zakenman heeft een geschat vermogen van 11 miljard dollar. Hij heeft een eigen Boeing 737 en bezit villa’s in onder meer Groot-Brittannië en Frankrijk. De Rus werd op 21-jarige leeftijd mede-oprichter van de MDM Bank, die in tien jaar tijd uitgroeide tot een van Ruslands grootste private banken. (Quotenet, De Telegraaf)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X