Informatie voor de watersporter

Mini megajacht Belle de Jour van jachtontwerper Pieter Beeldsnijder en werf Flevoship Holland eind maart te water

PERSBERICHT
belledejourEdam – PB Design Edam en Flevoship Holland zijn dicht bij het afronden van de bouw van het 30-meter motorjacht Belle de Jour. Ontworpen en gebouwd volgens de hoogste normen van kwaliteit en uitvoering. Het jacht is de eerste in een unieke serie van de hand van Pieter Beeldsnijder voor een zeer ervaren jachteigenaar en volledig Lloyd’s gecertificeerd, Belle De Jour is in detail prachtig afgewerkt.
Met zijn rijke ervaring in het werken met werven zoals Royal Huisman en Feadship, is ontwerper en naval architect Pieter Beeldsnijder gewend om samen te werken met eigenaren die zeer duidelijke ideeën hebben en niets anders dan het beste accepteren. Dit project is geen uitzondering. “De eigenaar van Belle de Jour is zeer betrokken geweest bij elke fase van het ontwerp en de bouw. Samen hebben we zorgvuldig gewerkt door elk aspect tot in het kleinste detail en hadden er veel plezier in. Dit is de beste manier om het best mogelijke product te verkrijgen, en een van de redenen waarom Belle de Jour echt kan worden genoemd een mini-megajacht”.
Terwijl bij een 30-meter jacht normaal gesproken ten minste de helft een brugdek is, is de keuze gemaakt voor één prominent hoofddek en de sportieve uitstraling van de flybridge. Dit weerspiegelt de eigenaars wens om van al het comfort van een luxe hoofddek te genieten en geen zorgen over het extra volume van het brugdek. Hij is ook van plan om regelmatig zelf Belle de Jour te varen, zodat het niet nodig is een volledige quotiënt van de bemanning. Overigens heeft Belle de Jour een goede bemannings accommodatie met eigen ingang vanaf dek. De accommodatie op het bootdek is zeer royaal en open, genoeg om een kleine auto van of aan boord te worden getild door middel van een geïntegreerde kraan.
Het buiten profiel van Belle de Jour is krachtig en elegant, dit gevoel wordt versterkt door het grote vrijboord en de gesloten verschansing die ook benadrukken de zeewaardigheid en veiligheid en een perfecte balans tussen functionaliteit en design. De buitengewone aandacht voor detail valt direct op zodra je aan dek van Pieter Beeldsnijders creatie stapt.
Het interieur van Belle de Jour is zeer indrukwekkend met een warm en strak karakter en Art Deco accenten. Interieur hoogtepunten zijn het grote eigenaars verblijf, twee gasten hutten die kunnen worden gecombineerd tot een VIP-suite en een prachtige lounge met grote ramen die geheel open kunnen zakken. De ruime machinekamer is een kunstwerk op zich, ook hier heeft Flevoship zich overtroffen.
Eind maart, zal Belle de Jour te water worden gelaten, de eerste in serie van vier verschillende lengtes: 85 – 100 -110 en 115ft. Een meer gedetailleerd verslag over dit zeer indrukwekkende project zal beschikbaar zijn na uitgebreide proefvaarten.
Kenmerken
Type Schip: Motorjacht
Bouwwijze: Rondspant
Materiaal: Staal / Aluminium
Vaargebied: Klasse A Oceaan
Ontwerp: Pieter Beeldsnijder (PB-Design)
Lengte over alles: 29,26 m.
Lengte waterlijn: 26,04 m.
Breedte: 7,62 m.
Diepgang: 2,14 m.
Waterverplaatsing: 214 ton
Motorvermogen: 2 x 598 pk MAN
Toerenaantal: 1800
Snelheid: 12,5 nm
Bouw volgens Lloyd’s register.
Inhoud tanks:
Brandstof 31.800
Water 4.400
Vuilwater 4.000
Meer informatie www.pieterbeeldsnijder.nl en www.flevojachtbouw.nl / (www.flevoshipholland.com)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht