Minister Edith Schippers doopt Brunel-boot op 1 juni in Amsterdam

Amsterdam – Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal op 1 juni in Amsterdam de Volvo Ocean Race boot van Team Brunel dopen. Dat zal gebeuren bij het Muziekgebouw aan ’t IJ. Het is de officiële aftrap van de campagne, waarbij het gehele team aanwezig zal zijn. De geel/zwart Volvo 65 is op dit moment van Lanzarote, waar Team Brunel een eigen trainingsbasis heeft, onderweg naar Nederland. Een afstand van zo’n 2000 mijl. Schipper Bouwe Bekking hoopt halverwege volgende week in IJmuiden aan te komen.

In eigen land wacht de bemanning en de boot een overvol programma. Naast de deelname aan de Vuurschepen/Harwich Race op 27 mei en de RORC North Sea Race op 30 mei, zal vooral met relaties gezeild worden.
Tijdens de North Sea Regatta zal de boot in Scheveningen aanwezig liggen. Brunel zal 10 juni in Vlissingen bij de Delta Combi zijn. Bedoeling is dat jonge Optimistenzeilers hun Volvo Ocean Race helden kunnen ontmoeten. Vervolgens worden in het kader van de promotie-toer Rotterdam, Scheveningen en Kiel aangedaan. (Zeilen)