Informatie voor de watersporter
Mirthe Akkerman pakt bronzen medaille op Kielerwoche

Mirthe Akkerman pakt bronzen medaille op Kielerwoche

Mirthe Akkerman pakt de bronzen medaille op de Kielerwoche. De Friese zeilster scoort een vijfde plaats in de medalrace en dat was genoeg om haar trainingspartner en teamgenoot Maxime Jonker voor te blijven, op de vierde plaats in de ranglijst. In totaal deden er 42 sporters mee, het goud gaat naar de Australische Stransky. In de Nacra 17 eindigden Laila van der Meer en Bjarne Bouwer als tweede in de medalrace en daarmee zijn ze zevende de in de einduitslag.

Mannen 49er plaatsen zich niet voor medalrace
De mannen in de 49er weten zich niet te plaatsen voor de medalrace, met de beste tien van het klassement. Bart Lambriex en Floris van de Werken blijven steken op de 15de plaats en Pim van Vugt en Scipio Houtman worden 41ste in een veld met 91 deelnemers.

Bij de vrouwen in de 49erFX worden Willemijn Offerman en Emma Siewers samen 29ste. Beide sporters waren een poos uit de running en deden in Kiel samen wedstrijdritme op. Het 49erFX team van Odile van Aanholt en Annette Duetz laat dit toernooi aan zich voorbijgaan.

Uitslagen: https://www.kieler-woche.de/en/sailing/results.php Kies >  Women’s dinghy (ILCA6) of Mixed Multihull (Nacra17) etc.

Voor meer informatie: teamallianz.nl

Foto: Sander van der Borch

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht