Informatie voor de watersporter

Moeder en zoon verbrand bij explosie op boot Alkmaardermeer

De Woude – De twee mensen die maandagavond zwaargewond raakten door een explosie op een speedboot in het Alkmaardermeer, zijn een 42-jarige vrouw uit Stompetoren en haar 11-jarige zoon. Zij zijn met zeer ernstige brandwonden overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk, laat de politie weten.

Negen mensen raakten gewond, van wie nog één ook ernstig. Vier van hen mochten dinsdag naar huis. Om praktische redenen worden de vijf resterende gewonden in Beverwijk behandeld. Naast de twee zwaargewonden zijn dat de echtgenoot en een ander kind van de zwaar verbrande vrouw. De vijfde gewonde is ook een vrouw. De 44-jarige eigenaar van de boot, een man uit Driehuizen, is niet gewond geraakt.

De houten speedboot lag met twee andere vaartuigen bij het eiland De Woude toen de ontploffing plaatsvond. Op de drie schepen zaten in totaal acht volwassenen en zeven kinderen, allemaal van dezelfde familie, uit Driehuizen en Stompetoren. Toen de motor van de speedboot werd gestart, ontplofte het jacht. De boot is volledig verwoest. De opvarenden werden door andere boten opgepikt. (Nieuws.nl, ‘Ik dacht dat er een aanslag was gepleegd’ – NHD, ‘Oefening geluk bij ongeluk’ – NHD, ‘Een wonder dat we nog leven’ – AD)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht