‘Moedige’ Laura Dekker bij windvlagen van 50 knopen goed aangekomen in Kaapstad en daar nu gelijk met Volvo Ocean Race

Kaapstad – De Nederlandse tienerzeilster Laura Dekker heeft na het ronden van Cape Aghulhas, de Indische Oceaan achter zich gelaten en is de Atlantische Oceaan weer opgevaren richting Kaap de Goede Hoop, vlak onder Kaapstad. Daar is ze gisteren bij vlagen van 50 knopen wind (windkracht 10) goed aangekomen. Hier ontmoet ze de deelnemers van de Volvo Ocean Race, die zich intussen weer voorbereiden op de start van de tweede etappe op 11 december.

In Kaapstad – waar Dekker alom respect afdwong onder de lokale zeilers, ze verdrong zelfs de krantenkop van de Volvo Ocean Race –  was ook Laura’s vader Dick Dekker aanwezig:  “Ze doet het echt helemaal zelf. Ik ben trots, maar soms ook een beetje bang…”.  Het is de tweede maal dat Laura haar vader kon ontmoeten tijdens haar zeilreis.  (Nauticlink, CapeTimes – met dank aan Hans de Vries, Blog Laura Dekker)

6 Berichten

 • Harrie

  11 jaren geleden / 28 november 2011 om 15:30 uur

  Zo zie je maar…onze kleine Hollandse trots zit mooi tussen de grote zeilers der aarde en ze heeft daar mooi respekt afgedwongen…way to go meid ga zo door en wat er ook voor kritiek wordt geschreven over je …de beste stuurlui staan nog steeds aan wal… Goeie zet om de grote ronde via Zuid Afrika te nemen…Een gedurfd staaltje van je talent…

 • lisa

  11 jaren geleden / 28 november 2011 om 21:16 uur

  Trots op je meisje

 • Jose

  11 jaren geleden / 28 november 2011 om 21:49 uur

  Petje af, Laura

 • Hans jansen

  11 jaren geleden / 28 november 2011 om 22:38 uur

  Ik vind het helemaal super natuurlijk moet je wel een beetje anders zijn om zoiets te doen waar zij mee bezig is zelf ben ik nu in Kaapstad toen zij arriveerde ging het hier vreselijk te keer, tussen de professionals van de Komt zij goed mee

 • nico elburg

  11 jaren geleden / 1 december 2011 om 10:27 uur

  ik wou dat ik jou was

  wat een wereld vrouw

  Zephire is met jou

  gr Nico

 • Nancy

  11 jaren geleden / 13 december 2011 om 12:17 uur

  Moedig, roekeloos of gewoon dom? Ik vrees het laatste. En nu maar hopen dat het goed afloopt. Het zal meer geluk dan wijsheid zijn.

Berichtensectie gesloten.