123 stickers

Mondelinge cursus marifonie bij Yachtconsult om nog voor het seizoen het basiscertificaat te behalen

PERSBERICHT
Roosendaal – Yachtconsult organiseert een nieuwe cursus marifonie in twee dagen op 17 en 24 maart. Het examen is op 31 maart 2017.
De marifoon is en blijft aan boord een belangrijk communicatiemiddel. Zowel voor het onderlinge contact tussen schepen, als dat steeds meer sluis- en brugwachters verwachten, dat u op de daarvoor bestemde marifoonkanalen uitluistert. Ook bij het zoeken naar een ligplaats in een jachthaven is de marifoon een handig hulpmiddel.
Terwijl de marifoon ook een zeer belangrijke rol speelt bij nood-, spoed- en veiligheidsverkeer. Om echter van een marifoon aan boord van uw schip gebruik te mogen maken, heeft u een registratiebewijs nodig, waarvoor u minimaal in het bezit dient te zijn van een Basiscertificaat Marifonie. Dus alle reden voor wie dit nog mist, zich nu in te schrijven.
Het slagingspercentage ‘in één keer’ bij Yachtconsult is 80-90 procent. Dat komt omdat de lesstof in twee volle dagen wordt uitgelegd en veel examenvragen worden gemaakt en besproken. De lesstof is zo omvangrijk, dat het gewoon niet in één dag goed uitgelegd kan worden. Ook niet door een ervaren docent.
Yachtconsult stuurt u het lesboek al vooraf toe, zodat u de lesstof van de eerste dag al eerst zelf kunt doornemen. Er wordt met veel voorbeelden uitgelegd wat de essentie van het examen is. Er wordt ook veel aandacht besteed aan het maken van examenvragen om in zo kort mogelijke tijd inzicht te verkrijgen hoe de examenvragen gelezen en beantwoord moeten worden.
De cursus is zo ingedeeld dat u de eerste avond driekwart van de cursusstof uitgelegd krijgt. Daarbij krijgt u zo’n 300 voorbeeldvragen mee naar huis om te maken. De tweede avond wordt de resterende stof doorgenomen. En worden alle vragen stuk voor stuk behandeld.
Daarna heeft u, tot het examen op 31 maart twee weken de tijd om de stof en vragen nog een keer grondig door te nemen.
Meer informatie www.yachtconsult.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X